Named Anchor

Named anchor aracı ile ilgili açıklamalar

Named Anchor
Common araç çubuğundaki simgesi     şeklindedir. Bu aracın kullanım amacı uzun sayfalarda ulaşılabilmek için bir nevi durak oluşturmadır. Simgesine tıklandığında aşağıdaki pencere açılır:



1: Bu alana oluşturulacak olan durağın ismi girilir.İsim girilmeden önce imleç neredeyse orada durak oluşturulur. Girilen isim oluşturulan duraktaki bilgilerle ilgili olursa daha sonradan ulaşma konusunda kolaylık sağlar. Daha sonra bu durağa da ulaşabilmek için örneğin bir resme veya yazıya link vereceğiz link için gerekli olan yere ‘#’ işaretinden sonra durağın tam ismini yazarsak o durağa link verilmiş olunur. Sayfa uygulandığında linke tıklandığı zaman sayfa o durağa gider. Bu tür uygulamalar satır sayısı fazla olan sayfalarda kullanıcının işini kolaylaştırmada kullanılabilir. Bir örnekle açıklama yaparsak daha açıklayıcı olur.

İlk olarak common araç çubuğundaki ‘Named Anchor’ simgesine tıklıyoruz tıkladıktan sonra aşağıdaki pencerede olduğu gibi oluşturacağımız durağın ismini gireriz:

 

Örnekte durağımızın ismini ‘en_Ust’ olarak verdik. Daha sonra bu iletişim kutusuna onay verdikten sonra imlecin olduğu yere orada bir durak olduğunu gösterir bir simge koyar aşağıda görüldüğü gibi:

 

Durak isminin girildiği diyalog penceresinden sonra yukarıda turuncu renkle vurgulanmış olan şekilde bir simge sayfamıza koyar.

Şimdi sıra bu durağa ulaşmada. Öncelikle durağımıza verilmek üzere hazırlanacak olan bir link oluşturalım. Aşağıdaki yazıyı link vermek üzere seçtik ve daha sonra yuvarlak içinde gösterilmiş alana ilk önce ‘#’ işareti daha sonra ulaşılmak istenen durağın ismi girilir.

 

Bütün işlemleri bitirdikten sonra şimdi sıra yaptığımız örneği uygulamaya geldi.
İlk olarak oluşturduğumuz linke tıklıyoruz.

 

Linkimizin üzerine geldiğimiz zaman aşağıda durum çubuğunda dosyanızın bulunduğu konum, dosya ismi ve son olarak ‘#en_Ust(durak ismi)’ gözükür. Son olarak linke tıklandığı zaman sayfa ‘en_Ust’ isimli durağa gider:

 

Kaynak: Barış Dayar

Yorumunuzu Ekleyin


Yükleniyor...
Yükleniyor...