PHP modları
Bir web sitesi oluştururken, VDS web sunucuları bunlardan birçoğunu desteklediğinden, PHP yorumlayıcı programının hangi çalışma modunu seçtiği konusunda oldukça tartışmalı bir konuyla karşılaşabilirsiniz. Makalede onların haklarını ve aleyhlerini ortaya çıkarmaya çalışacağız.
1. Apache Modülü olarak Mod_php veya PHPBu modda, Apache ayarları, devam etmekte olan her web sunucusuna ileriye doğru entegre olan mod_php modülü uygulanarak yapılandırılır . Bu mod, en uygun mod olarak kabul edilir. Bu, çok fazla ziyaretçisi olmayan küçük web projeleri için en uygun seçimdir. Artıları:
Eksileri:
2. PHP'nin CGI moduİşleyici olarak CGI kullanan PHP ve diğer betikler , bu modda php-cgi yorumlayıcısı aracılığıyla çalışıyor . Web siteniz çoğunlukla statik verilerle uğraşıyorsa ve nadiren PHP çalıştırıyorsa, bu mod sizin için en iyi çözümdür. PHP'nin sadece istendiğinde çalıştırılması RAM'i büyük ölçüde kurtarır. Ancak PHP yorumlayıcı RAM'e indirildiği için PHP'nin bu şekilde çalışması çok daha uzundur. Artıları:
Eksileri:
3. SuPHPBu mod, PHP yorumlayıcısının CGI modülü olarak çalışmasını varsayar. Artıları:
Eksileri:
4. FastCGI modunda Mod_fastcgi veya PHPFastCGI modunun özellikleri onu mod_php ve CGI modları arasında mutlu bir ortam haline getirir . Zayıf noktaları olmasa da tüm CGI erdemlerini bünyesinde barındırır. Having FastCGI koşmak, RAM sürekli çalışan işleyici işlem tarafından tüketilmektedir. Bu nedenle, CGI'nin yaptığı gibi her istek için yeni bir işlem yürütmeye gerek yoktur. Yanıt hızı mod_php'nin hızına eşittir . Aşağıdakiler gibi biraz daha fazla yarar vardır:
Ancak yine de bazı dezavantajlar vardır:
5. Mevcut PHP modunuzu nerede arayacaksınız?1) phpinfo () işlevini kullanabilirsiniz Sunucunuzda aşağıdaki kodla bir dosya (örn. File.php ) oluşturun : <? php Şimdi değişiklikleri kaydedin ve bir tarayıcıda bu dosyayı açın. PHP sürümü ve parametrelerinin bilgilerini içeren bir sayfa alacaksınız. Parametreler arasında mevcut PHP modunu tanımlayan Sunucu API'sini bulabilirsiniz . İşte bir örnek: 2) php_sapi_name () kullanabilirsiniz Sunucunuzda aşağıdaki kodla bir dosya (örn. File.php ) oluşturun : <? php Şimdi değişiklikleri kaydedin ve bir tarayıcıda bu dosyayı açın. Mevcut PHP modu adınızı gösteren sayfayı alacaksınız. İşte bir örnek: PHP modları
|
Kaynak