Seçenekler Menüsünden Genel Sekmesi

Word 2003 açtıktan sonra ARAÇLAR>SEÇENEKLER tıklanır.

Başlıksız İçerik______________________

Karşımıza bu tür ekran çıkar.

İlk komut Arka planda yeniden sayfalandır ; Siz çalışırken belgeleri otomatik olarak yeniden sayfalandırır. Sayfa düzeni görünümündeyken bu özellik otomatik olarak çalıştığı ve kapatamadığınız için bu seçenek kullanılabilir değildir.

Mavi arka plan, beyaz metin   Metni mavi arka plan üzerinde beyaz olarak görüntüler.

 

Başlıksız İçerik______________________

Yandaki örnekte olduğu gibi mavi arkaplan beyaz yazı.

Sesli olarak uyar   Belirli Word veya Microsoft Office eylemlerine ve olaylarına ses ekler. Örneğin, Word bir işlemi tamamladığında bir ses çalabilir. Belirli bir olayla ilişkili sesi değiştirmek için Microsoft Windows Denetim Masası'nda Ses ve Ses Aygıtları klasörünü açın. Bilgisayarınızın çoğu sesi çalabilmek için bir ses kartına gereksinimi vardır.

 

Başlıksız İçerik______________________

Denetim masasını açtıkdan sonra donanım ve ses tıkla

Başlıksız İçerik______________________

nır.gelen ekrandan ses özelliği tıklanır.

Başlıksız İçerik______________________

gelen ekrandan uyarı seçeneğine tıklanır  ses tıklanır ordan ses değiştirilir.

Animasyon ile görüş bildir   Word ve diğer Office programlarında farenizin hareketlerine canlandırma ekler. Bu seçenek ayrıca yazdırma, kaydetme, otomatik biçimlendirme, bulma ve değiştirme gibi işlemlerle ilgili eylemler için animasyonlu imleçler sağlar.

Açılışta dönüşümleri onayla   Word'ün, başka bir programda oluşturulmuş dosyaları açarken kullanacağı dosya dönüştürücüsünü el ile seçmenizi istemesini sağlar. Word'ün otomatik olarak bir dönüştürücü seçmesini istiyorsanız bu onay kutusunu temizleyin.

Açılışta otomatik bağlantıları güncelleştir   Bir belgeyi her açtığınızda, diğer dosyalara bağlantılı olan bilgileri otomatik olarak güncelleştirir.

Ek olarak postala   Dosya menüsünde Gönder'in üzerine gelip Posta Alıcısı (Ek Olarak) seçeneğini seçtiğinizde etkin belgeyi bir e-posta iletisine ekler. Etkin belgenin içeriğini e-posta iletisine eklemek yerine iletinin içine yazmak için bu onay kutusunu temizleyin. Bu seçeneği kullanabilmeniz için bilgisayarınızda yüklü bir e-posta programı olması gerekir.

 Başlıksız İçerik______________________

 

Son kullanılan dosyalar listesi:   Dosya menüsünde en son kullanılan dosyaların adlarını görüntüler. Menüde görüntülenen dosya adı sayısını değiştirmek için adet kutusuna 1 ile 9 arasında bir sayı girin.

Başlıksız İçerik______________________mavi çizgiyle alınan alınan alan son kullanılan  dosyaların adıdır.

Başlıksız İçerik______________________mavi çizgi ile alınan alan  en son kullanılan kaç öğeyi belirlemeye yarar.

Web sayfalarının arka planda açılmasına izin ver   HTML dosyalarını açmanıza ve diğer görevleri tamamlamak için Word'ü kullanmaya devam etmenize olanak sağlar.

Otomatik Şekil eklerken otomatik olarak çizim tuvali oluştur   Belgenize çizim nesnesi veya mürekkep çizimi ve yazısı eklediğinizde Word'ün bunların çevresine çizim tuvali ekleyip ekleyemeyeceğini belirler. Çizim tuvali çizim nesnelerini ve resimleri düzenlemenize ve tek bir birim olarak taşımanıza yardımcı olur.

 

Word 2003 deGenel

Ölçü birimi   Yatay cetvel ve iletişim kutularına yazdığınız ölçüler için kullanılacak varsayılan ölçü birimini seçer.

Karakter birimlerini kullan   Cetvel ve girinti, karakter genişliği gibi diğer özellikler için kullanılan ölçü birimini değiştirir.

 

Word 2003 DegenelWord 2003 Degenel

Okuma Düzeninde başlatmaya izin ver   Belgeleri okuma düzeni görünümünde açar.

Asya yazı tipini Latince metne uygula   Seçili metne Asya yazı tipi uyguladığınızda, Latin karakterleri seçili Asya yazı tipine değiştirir. Latin karakterlerin, belgenin kalanına Asya yazı tipi uyguladığınızda Latin yazı tipinde kalmasını istiyorsanız bu onay kutusunu temizleyin

İngilizce Word 6.0/95 belgeleri   Metni doğru şekilde dönüştürme ayarlarını belirler. Word'ün eski sürümleri, Microsoft Windows'un İngilizce sürümleri üzerinde Çince ve Kore dilini desteklemek için bazen diğer şirketlerin programlarıyla birlikte kullanılıyordu. Bu eklentilerin kullanılması açmaya çalıştığınız bir belgede metnin yanlış görüntülenmesine neden oluyorsa, metin doğru görünecek şekilde belgeyi dönüştürmek için bu seçenekleri kullanabilirsiniz. Dosyayı başarıyla açtıktan sonra bu seçeneği Normal olarak aç'a getirdiğinizden emin olun; aksi halde doğru depolanmış dosyalar yanlış biçimde açılabilir.

Hizmet Seçenekleri   Hizmet Seçenekleri iletişim kutusunu açmak için tıklatın. Bu iletişim kutusunu müşteri görüşleri, çevrimi Yardım ve şablonlar ve paylaşılan çalışma alanlarıyla ilgili seçenekleri ayarlamak için kullanın.

Word 2003 Degenel

Web Seçenekleri   Web Seçenekleri iletişim kutusunu açmak için tıklatın. Bu iletişim kutusunu, Word'ü Web sayfası oluşturmada kullanma seçeneklerini ayarlamak için kullanın.Word 2003 Degenel

E-posta Seçenekleri   E-posta Seçenekleri iletişim kutusunu açmak için tıklatın. Bu iletişim kutusunu, Word'ü e-posta düzenleyiciniz olarak kullanma seçeneklerini ayarlamak için kullanın.

Word 2003 Degenel

Yorumunuzu Ekleyin


Yükleniyor...
Yükleniyor...