Çok Sayıda MAILER-DEAMON dan Mail Gelmeye Başlarsa

Durup dururken size birçok "undeliverable" konulu (yani "yerine ulaşmadı") mailler gelmeye başlarsa, bunun iki sebebi olabilir..

Çok Sayıda MAILER-DEAMON dan Mail Gelmeye Başlarsa

1) Tesadüfen Sizin Mail Adresiniz Seçilmiştir veya Biri Sizin Maille Uğraşmak İstiyor...

Spam gönderen kişiler,  yani o hoşlanmadığımız reklam maillerini atanlar, mailler yerine ulaşmadığında geriye kendilerine hata mailleri dönsün istemezler..

Çünkü bu mesajlar çok sayıdadır, ve kendi posta kutularını şişirsin, veya şikayetler üzerine posta kutuları kapatılsın istemezler.

Bunun yerine, mail gönderirken  From:  satırını, yani gönderen satırını rastgele bir mail adresi ile değiştirirler..

Bu adres,  bugün tesadüfen sizin mail adresiniz olabilir. Büyük ihtimalle birkaç gün sonra da netten buldukları bir başka email adresini gönderici olarak kullanmaya başlarlar.

Yani size dönen bu hata mesajlarının sizinle bir ilgisi yoktur - ne sizden bu mailler gitmektedir, ne de aslında size dönmeleri gerekmektedir.

Yegane yapabileceğiniz şey, bu mailleri silmektir... Dilerseniz mail programınızda bir kural yaratıp (örneğin, konusunda undeliverable yazanları otomatik sil gibi)  otomatikman bunları sildirebilirsiniz.

2) Gerçekten Bilgisayarınız Siz Istemeden Mail Göndermektedir


Bazen de sorun bilgisayarlarınızdan biriden de olabilir: Ufak bir ihtimal de olsa, sizin bilgisayarlardan birine virüs girmiş, ve o bilgisayar gönderim yapıyor olabilir..

Bilgisayarınızdaki antivirus programının doğru çalıştığını kontrol edip,  internetten farklı antivirüs tarayıcılarla (online tarama yapabilenler de var, nette bakın) taratın ve/veya bir güvenlik duvarı yazılımı (firewall) kurun.

Belki siz fark etmeden sizin bilgisayarınız da bu mailleri gönderiyor olabilir - özellikle internetiniz aniden yavaşladıysa, veya kablolu internet kullanıyorsanız ve siz birşey yapmazken bilgisayarlardan birinin switch cihazındaki ışığı çok sık yanıp sönüyorsa, bundan şüphelenebilirsiniz.

Çok Sayıda MAILER-DEAMON dan Mail Gelmeye Başlarsa

 

Kaynak

Yorumunuzu Ekleyin


Yükleniyor...
Yükleniyor...