Info,layer Comps,histogram

Info,layer comps,histogram

INFO

Şimdi INFO paneli aracılığı ile ölçme bilgilerini değerlendirelim. Panel üzerinde gördüğünüz; X ve Y değerleri, sanal çizginin başlangıç noktasının koordinantıdır.A, sanal çizginin açısal değeridir, D, sanal çizginin piksel cinsinden uzunluğudur, daha doğrusu ölçmek istediğimiz iki nokta arasındaki uzunluktur.W, sanal çizginin yatay izdüşüm H, ise dikey izdüşüm uzunluklarıdır.45 ve katları açılarına sahip sanal bir ölçü çizgisi çizmek için klavyeden SHIFT tuşuna basınız. Sanal ölçü çizgisinin değiştirmek için uç noktalarındaki + şeklindeki tutamaçlara imleci konumlandırıp farenin sol tuşuna basarak sürükleyin. İşlemden sonra sanal çizginin konumu sürüklediğiniz şekilde değişecek, INFO panelindeki değerler bu sanal çizginin yeni durumuna göre yeniden oluşacaktır.

Layer Comps

Genellikle Seçenekler barının sağ üst köşesinde duran Katman Kompozisyonları benceresini dilerseniz tutup sürükleyerek açığa çıkartabilirsiniz. [Aynı zamanda diğer pencerelerinizi sürükleyip bu bara bırakarak bor üzerinde yuvalanmalarını da sağlayabilirsiniz.]





Photoshop klasörü içerisinde bulunan Samples [Örnekler] klasörü içerisinde bulabileceğiniz Layer Komps.psd [Katman Bileşenleri.psd de olabilir] dosyasını açarak katman kompozisyonları penceresine ulaşın ve bu penceredeki kompozisyonlara tıklayarak katmanlarınızın bir takım özelliklerinin değiştiğini gözlemleyin.

Şimdi farklı bir kompozisyonu siz oluşturun ve Katman Kompozisyonları penceresinin altında bulunan "Yeni Katman Kompozisyonu Oluştur" komutu vererek yeni bir kompozisyon oluşturmayı deneyin.





Karşınıza "Yeni Katman Birleşimi" penceresi çıkacaktır. Bu pencerede katman kompozisyonunuzda bulunan katmanların görünürlür, konum ve katman stili özelliklerinin bilgisini saklayabileceğiniz seçenekler mevcuttur. Dilediğinizi işaretleyerek "Tamam" tuşuna basıp kendi kompozisyonunuzu oluşturabilirsiniz.

Başka ne işe yarar bu Katman Kompozisyonları?

Katman Kompozisyonları özelliğini Photoshop´un yanı sıra InDesign ve Illustrator´da da kullanabilirsiniz. Örnek olarak bu belgeyi Illustrator´da açalım. Karşımıza "Photoshop Alma Seçenekleri" penceresi çıkacaktır. Burada "Katman Bileşeni" açılır menüsünden dilediğiniz bir kompozisyonu seçerek photoshop dokümanının Illustrator´a gelmesini sağlayın.





Şimdi aynı belgeyi tekrar çağırın ve bu sefer başka bir kompozisyon seçin. Gördüğünüz gibi tek bir Photoshop belgesi ile birden fazla tasarımı Illustrator [InDesign´da da böyledir] içine aktarabiliyorsunuz.



ALINTIDIR:http://www.adobeegitim.com/dersler/ders.asp?dersno=81&konuid=45

Histogram paletine genel bakış

 Histogram paletini açmak için Pencere > Histogram'ı seçin veya Histogram sekmesini tıklatın. Varsayılan olarak, Histogram paleti Kompakt Görünümde denetimler veya istatistikler olmaksızın açılır, ancak görünümü ayarlayabilirsiniz.
 
Histogram paleti

 
  • A.Kanal menüsü
  • B.Palet menüsü
  • C.Arabelleğe Alınmamış Yenileme düğmesi
  • D.Önbelleğe Alınmış Veri Uyarısı simgesi
  • E.İstatistikler

 

Histogram palet menüsünden bir görünüm seçin.

Genişletilmiş Görünüm
Histogramı, histogramın temsil ettiği kanalı seçmeye, Histogram paletindeki seçenekleri görmeye, önbelleğe alınmamış verileri görüntülemek üzere histogramı yenilemeye ve çok katmanlı bir belgede belirli bir katmanı seçmeye yönelik denetimler ve istatistiklerle birlikle görüntüler.

 

Kompakt Görünüm
Denetim veya istatistikler olmadan bir histogram görüntüler. Histogram, görüntünün tamamını temsil eder.

 

Tüm Kanallar Görünümü
Genişletilmiş Görünüm içindeki tüm seçeneklere ek olarak, kanalların tek tek histogramlarını da görüntüler. Tek tek histogramlar alfa kanallarını, spot renk kanallarını veya maskeleri içermez.
Tüm kanalların gösterildiği ve istatistiklerin gizlendiği Histogram paleti
 
 

Histogramda belirli bir kanalı gösterme

Histogram paletinin Genişletilmiş Görünüm'ünün veya Tüm Kanallar Görünümü'nü seçtiyseniz, Kanal görünümünden bir ayar seçebilirsiniz. Genişletilmiş Görünüm'den veya Tüm Kanallar Görünümü'nden Kompakt Görünüm'e geçerseniz, Photoshop kanal ayarını anımsar.

  • Belgenin tek tek kanallarının histogramını renk kanalları, alfa kanalları ve spot renk kanallarıyla birlikte görüntülemek için tek bir kanal seçin.
  • Tüm kanalların bileşik bir histogramını görmek için, görüntünün renk moduna bağlı olarak RGB, CMYK veya Bileşik seçin. Bu, Genişletilmiş Görünüm'ü veya Tüm Kanallar Görünümü'nü ilk kez seçtiğinizde varsayılan görünümdür.
  • Görüntü RGB veya CMYK ise, bileşik kanalın ışıklılık veya yoğunluk değerlerini temsil eden histogramı görüntülemek için Renk Parlaklığı'nı seçin.
  • Görüntü RGB veya CMYK ise, tek tek renk kanallarının bileşik histogramını renkli görüntülemek için Renkler'i seçin.

    Tüm Kanallar Görünümü'nde, Kanallar menüsünden yapılan seçimler yalnızca paletin en üstündeki histogramı etkiler.

Kanal histogramlarını renkli gösterme

Histogram paletinde aşağıdakilerden birini yapın:

  • Tüm Kanallar Görünümü'nde, Palet menüsünden Kanalları Renkli Göster'i seçin.

  • Genişletilmiş Görünüm veya Tüm Kanallar Görünümü'nde, Kanal menüsünden tek bir kanal seçin ve Palet menüsünde Kanalları Renkli Göster seçeneğini belirtin. Kompakt Görünüm'e geçerseniz, kanal renkli gösterilmeye devam eder.

  • Genişletilmiş Görünüm veya Tüm Kanallar Görünümü'nde, kanalların bileşik histogramını renkli göstermek için Kanal menüsünden Renkler'i seçin. Kompakt Görünüm'e geçerseniz, bileşik histogram renkli gösterilmeye devam eder.

Histogram istatistiklerini gösterme

Varsayılan olarak, Histogram paleti Genişletilmiş Görünüm'de ve Tüm Kanallar Görünümü'nde istatistikleri görüntüler.

  1. Histogram palet menüsünden İstatistikleri Göster'i seçin.
  2. Aşağıdakilerden birini yapın:
    • Belirli bir piksel değerine ilişkin bilgileri görmek için, işaretçiyi histograma getirin.

    • Belirli bir değer aralığına ilişkin bilgileri görmek için, histogramda işaretçiyi sürükleyerek aralığı vurgulayın.

    Palet, histogramın altında şu istatistiksel bilgileri görüntüler:

    Ortalama: Ortalama yoğunluk değerini gösterir.
    Standart Sapma : Yoğunluk değerlerinin ne ölçüde değişkenlik gösterdiğini belirtir.

     

    Medyan : Yoğunluk değerleri aralığının orta değerini gösterir.

    Pikseller : Histogramı hesaplamak için kullanılan toplam piksel sayısını gösterir.

    Düzey : İşaretçinin altında kalan alanın yoğunluk düzeyini görüntüler.

    Sayım :İşaretçinin altında kalan alanın yoğunluk düzeyine karşılık gelen toplam piksel sayısını gösterir.

    Yüzdelik : İşaretçinin altında kalan alanın düzeyindeki veya bu düzeyin altındaki piksellerin kümülatif sayısını görüntüler. Bu değer sol uçta %0'dan sağ uçta %100'e kadar görüntüdeki tüm piksellerin ortalaması olarak gösterilir.

    Önbellek Düzeyi : Histogramı oluşturmak için kullanılan geçerli görüntü önbelleğini gösterir. Önbellek düzeyi 1'den yüksek olduğunda, histogram görüntüdeki piksellerin temsili bir örneğinden türetildiğinden daha hızlı görüntülenir (büyütmeye bağlı olarak). Özgün görüntünün önbellek düzeyi 1'dir. Düzey 1'in üzerindeki her düzeyde, tek bir piksel değerine ulaşmak için bitişik dört pikselin ortalaması alınır. Bu nedenle, her düzeyin boyutları bir altındakinin yarısı kadar olur (piksel sayısı diğerinin 1/4'üdür). Photoshop'un hızla tahmini bir değer oluşturması gerektiğinde, üstteki düzeylerden birini kullanabilir. Histogramı gerçek görüntü piksellerini kullanarak yeniden çizmek için Arabelleğe Alınmamış Yenileme düğmesini tıklatın.

 

Kaynak  : http://help.adobe.com/tr_TR/Photoshop/10.0/help.html?content=WSfd1234e1c4b69f30ea53e41001031ab64-768b.html

Yorumunuzu Ekleyin


Yükleniyor...
Yükleniyor...