Histogram, Info, Layer Comps

Histogram, info, layer comps

Histogram paletine genel bakış

Histogram paletini açmak için Pencere > Histogram'ı seçin veya Histogram sekmesini tıklatın. Varsayılan olarak, Histogram paleti Kompakt Görünümde denetimler veya istatistikler olmaksızın açılır, ancak görünümü ayarlayabilirsiniz.

 

Histogram

Histogram paleti

 

A.Kanal menüsü

B.Palet menüsü

C.Arabelleğe Alınmamış Yenileme düğmesi

D.Önbelleğe Alınmış Veri Uyarısı simgesi

E.İstatistikler

Histogram ayarlamalarının önizlemesini görüntüleme

Tüm renk ve ton ayarlamalarının histogramdaki etkisinin önizlemesini görüntüleyebilirsiniz.

Herhangi bir renk veya ton ayarlama komutunun iletişim kutusunda Önizleme seçeneğini belirtin.

Histogram paletinde ayarlamanın histograma etkilerinin önizlemesi görüntülenir.

 

Histogram

Histogram paletinde histogram ayarlamasının önizlemesi


A.Orijinal histogram

B.Ayarlanmış histogram

C.Gölgeler

D.Orta tonlar

E.Açıktonlar

Histogram görüntüsünü yenileme

Histogram belgenin geçerli durumu yerine önbellekten oluşturulduğunda, Histogram paletinde Önbelleğe Alınmış Veri Uyarısı simgesi gösterilir. Görüntü önbelleğini temel alan histogramlar daha hızlı görüntülenir ve görüntüdeki piksellerin temsili bir örneklemesine dayanır. Performans tercihlerinde önbellek düzeyini (2 ile 8 arasında) ayarlayabilirsiniz.

Histogramı orijinal görüntünün geçerli durumundaki tüm pikselleri gösterilecek şekilde yenilemek için aşağıdakilerden birini yapın:

  • Histogramın herhangi bir yerini çift tıklatın.

  • Önbelleğe Alınmış Veri Uyarısı simgesini tıklatın.

  • Arabelleğe Alınmamış Yenileme düğmesini tıklatın.

  • Histogram palet menüsünden Arabelleğe Alınmamış Yenileme'yi seçin.

Görüntüdeki renk değerlerini gösterme(info)

Renk düzeltmeleri yaparken piksellerin renk değerini görmek için Bilgi paletini kullanabilirsiniz. Renk ayarlama iletişim kutularından birinde çalışırken, Bilgi paleti işaretçinin altındaki pikseller için iki set renk değeri görüntüler. Sol sütundaki değer orijinal renk değeridir. Sağ sütundaki değer, ayarlama yapıldıktan sonraki renk değeridir.

 Histogram

Damlalık aracını kullanarak tek bir konumun rengini görebileceğiniz gibi, en çok dört Renk Örnekleyici kullanarak görüntüdeki bir veya birden çok konumun renk bilgilerini görüntüleyebilirsiniz. Bu örnekleyiciler görüntüye kaydedildiğinden, görüntüyü kapatıp yeniden açsanız bile, çalışırken tekrar tekrar bunlara başvurabilirsiniz.

 

Histogram

  1. Bilgi paletini açmak için Pencere > Bilgi'yi seçin.
  2. Damlalık aracını veya Renk Örnekleyici aracını seçin ve gerekirse seçenekler çubuğunda bir örnek boyutu belirtin. Nokta Örneği tek bir pikselin değerini, diğer seçenekler piksel alanının ortalama değerini belirler.
  3. Renk Örnekleyici aracını seçtiyseniz, görüntüye en çok dört renk örnekleyici yerleştirin. Örnekleyiciyi yerleştirmek istediğiniz yeri tıklatın.
  4. Ayarlama iletişim kutularından birini açın (Görüntü > Ayarlamalar altında).
  5. İletişim kutusunda ayarlamalarınızı yapın ve bunları uygulamadan önce Bilgi paletinde önceki ve sonraki renk değerlerine bakın:
    • Damlalık aracını kullanarak renk değerlerini görmek için, işaretçiyi görüntüde incelemek istediğiniz konuma taşıyın. Bir ayarlama iletişim kutusunun açılması, iletişim kutusunun dışında Damlalık aracını etkinleştirir. Klavye kısayollarını kullanarak kaydırma denetimlerine, El ve Yakınlaştırma araçlarına yine erişebilirsiniz.

    • Renk örnekleyicilerin altındaki renk değerlerini görmek için, Bilgi paletinin alt yarısına bakın. Ayarlama iletişim kutusu açıkken görüntüye başka renk örnekleyicileri yerleştirmek için, Shift tuşunu basılı tutarak görüntüyü tıklatın.

    Renk paleti, damlalığın altındaki piksellerin renk değerini de gösterir.

Layer comps

 Histogram

Büyük bir istekle karşıladığım başka bir özellik ile "Layer Comp". Bu özellikle layerların belirleyeceğiniz özelliklerini (görünüm, yerleşim ve layer stili) belirleyip istediğiniz anda aktif etmek ya da geri almak olanağını sunuyor. Örnek vermek gerekirse tasarımınızda iki farklı görünüm sunan layer dizilimlerini ya da stilleri tekrar işlemleri yapmadan hızla görmenizi sağlıyor.

Kaynak: help.adobe.com/tr_TR

Yorumunuzu Ekleyin


Yükleniyor...
Yükleniyor...