Bir web sayfası, metin alanları, düğmeler, onay kutuları, açılır menüler vb. gibi çeşitli web öğelerinden oluşur. Bu günlerde web sitelerinde formların yaygın olarak kullanılmasıyla, ara sıra DropDown'larla karşılaşıyoruz . Bu günlerde, büyük ölçüde tek seçim (yalnızca bir değer seçilmesine izin verir) veya çoklu seçim (birden çok değer seçilmesine izin verir) olarak kategorize edilen çeşitli açılır menü türleri mevcuttur. Selenium WebDriver, ister tek seçimli ister çoklu seçimli açılır listeler olsun , açılır listeleri işlemek için çeşitli yöntemler sağlayan "Select" adlı bir sınıf sağlar . Bu yazıda, inceliklerini anlayacağız Selenium WebDriver'ın "Select " sınıfını inceleyeceğiz ve Selenium'daki açılır listeyi nasıl işleyebileceğimizi aşağıdaki başlıklar altında ayrıntıları işleyerek anlayacağız:

  • Selenium'daki Select sınıfı nedir?
    • Selenium'daki bir açılır menüden bir değer nasıl seçilir?
    • Selenium'daki bir açılır menüden birden fazla değer nasıl seçilir?
    • Ayrıca, Selenium'daki bir açılır menüden seçenekler nasıl alınır?
  • Bir açılır Selenyumdan bir değerin seçimi nasıl kaldırılır?
  • Selenium'da Select sınıfı kullanımını gösteren örnekler.
    • Örnek 1 - Selenium WebDriver kullanarak açılan listeyi işleme.
    • Örnek 2 - Selenium WebDriver kullanılarak çoklu seçimin gerçekleştirilmesi.

Selenium'da Select Class nedir?

HTML'de , açılır menüler<select> genellikle etiket veya etiket kullanılarak uygulanır <input>. Selenium WebDrivers, HTML etiketi kullanılarak bildirilen açılır menülerde belirli işlemleri gerçekleştirmek için "Select " sınıfı adlı bir sınıf sağlar . IDE'nizde "Select" yazmaya başlar başlamaz , ayrıntıları aşağıda gösterildiği gibi gösterecektir:<select>

Selenium da Dropdown Seçimi

Yukarıdaki ekran görüntüsünden de görebileceğimiz gibi, "Select " sınıfı, Selenium WebDriver'ın "org.openqa.Selenium.support.ui" paketi tarafından sağlanmaktadır . WebElement'in karşılık gelen bulucusu tarafından döndürülen nesneyi gösteren "WebElement" sınıfının nesnesini atlayarak, Select sınıfından bir nesne oluşturabilirsiniz .

  Böylece, aşağıdaki sözdizimini kullanarak Select sınıfının nesnesini oluşturabilirsiniz :

Select select = new Select(WebElement webelement);

Select sınıfı yapıcısı bir parametreyi kabul eder: belirtilen öğenin yer belirleyicileri tarafından döndürülen WebElement nesnesi.

"Select " sınıfı , açılır işlemleri işlemek için çeşitli yöntemler sağlar . Aşağıdaki şekillerde bunlardan birkaçı listelenmektedir:

Selenium da Dropdown Seçimi

Şimdi Selenium WebDriver'daki "Select " sınıfı tarafından sağlanan çeşitli seçme ve seçimi kaldırma yöntemlerinin sözdizimini ve kullanımını anlayalım .

Selenium'daki bir açılır menüden bir değer nasıl seçilir?

Yukarıdaki şekilde vurgulandığı gibi, Selenium WebDriver'ın Select sınıfı   , bir açılır menüden bir seçenek/değer seçmek için aşağıdaki yöntemleri sağlar (yukarıdaki resimde 1 işaretçisiyle vurgulandığı gibi):

  • indekse göre seç
  • değere göre seç
  • Görünür Metin Tarafından Seç

Tüm bu yöntemlerin sözdizimini ve kullanımını anlayalım:

Dizine Göre Seç:

Bu yöntem, açılır seçeneği dizin numarasına göre seçer . Argüman olarak dizin numarası olarak bir tamsayı değeri sağlıyoruz. Aşağıdaki sözdizimine sahiptir:

selectByIndex(int arg0) : void

yani, seçilmesi gereken açılır değerin indeksini kabul eder . Endeks 0'dan başlar.

"https://demoqa.com/select-menu" web sayfasında aşağıda vurgulandığı gibi açılır listenin 4. değerini seçtiğimizi varsayalım:

Selenium da Dropdown Seçimi

Gördüğümüz gibi, yukarıdaki açılır liste <select>HTML etiketi kullanılarak uygulanmaktadır , bu nedenle aşağıda gösterilen dizini kullanarak "Yellow" seçeneğini seçmek için Selenium WebDriver'ın "Select" sınıfını kullanabiliriz :

// Create object of the Select class
Select se = new Select(driver.findElement(By.xpath("//*[@id='oldSelectMenu']")));
			
// Select the option by index
se.selectByIndex(3);

Bahsettiğimiz gibi, açılır listenin indeksleri 3'ten başlar, bu nedenle indeks 3 kullanılarak "Sarı" değeri seçilebilir.

değere göre seç

Bu yöntem, açılır seçeneği değerine göre seçer . Argüman olarak değer olarak bir dize değeri sağlıyoruz. Aşağıdaki sözdizimine sahiptir:

selectByValue(String arg0) : void

"https://demoqa.com/select-menu" sayfasındaki aynı açılır menüyü bir önceki bölümde olduğu gibi ele alırsak , aşağıda gösterildiği gibi açılır menüdeki seçeneklerin her birine atanmış bir değere sahip olduğunu görebiliriz :

Selenium da Dropdown Seçimi

Şimdi, "Beyaz" seçeneğini seçmemiz gerekirse , aşağıdaki kod parçacığında gösterildiği gibi "6" değerini kullanabiliriz :

// Create object of the Select class
Select se = new Select(driver.findElement(By.xpath("//*[@id='oldSelectMenu']")));
			
// Select the option with value "6"
se.selectByValue("6");

"6" değeri "Beyaz" seçeneğine karşılık geldiği için açılır listeden "Beyaz" değerini seçecektir .

Görünür Metin Tarafından Seç

Bu yöntem, açılan metne dayalı olarak açılır listeden veya çoklu seçim açılır listesinden bir seçeneğin seçilmesini sağlar . Öğenin String değerini<select> argüman olarak iletmeniz gerekir . Aşağıdaki sözdizimine sahiptir:

selectByVisibleText(String arg0): void

Önceki bölümde olduğu gibi "https://demoqa.com/select-menu" sayfasındaki aynı açılır menüyü dikkate alırsak , açılır menüdeki seçeneklerin her birinin bir metin değerine sahip olacağını görebiliriz. web sayfası da, böylece aşağıda gösterildiği gibi ilgili seçeneği seçmek için bu metni kullanabiliriz:

// Create the object of the Select class
Select se = new Select(driver.findElement(By.xpath("//*[@id='oldSelectMenu']")));
			
// Select the option using the visible text
se.selectByVisibleText("White");

Açılır menüde " Beyaz" metnine sahip seçeneklerden biri bulunduğundan , yukarıdaki kod kullanılarak aynısı seçilecektir.

Yukarıda özetlenen açılır liste tiplerinin yanı sıra , HTML etiketi ayrıca birden fazla değer seçilmesine izin veren <select>açılır listeleri tanımlamanın yollarını sağlar . Bir Multi-Select açılır listesinin nasıl bildirileceğini ve Selenium WebDriver'ın "Select " sınıfını kullanarak bir açılır menüde birden çok seçeneği nasıl seçebileceğimizi görelim .

Selenium'daki bir açılır menüden birden fazla değer nasıl seçilir?

Etiketin birden çok özellik<select > içermesi , açılır listenin birden çok değer seçilmesine izin verdiği anlamına gelir . "https://demoqa.com/select-menu" web sayfasından aşağıdaki ekran görüntüsünde görebileceğimiz gibi :

Selenium da Dropdown Seçimi

Farklı değerler için yöntemleri birden çok kez çağırarak birden çok değer seçmek için açılır listeden bir değer seçmek için kullandığımız yöntemlerden herhangi birini kullanabiliriz . "Select " sınıfı , açılır listenin birden fazla değer seçmemize izin verip vermediğini ilk olarak doğrulayabileceğimiz isMultiple() yöntemini sağlar . isMultiple() yönteminin nasıl kullanılacağına bakalım :

Açılır listenin Çoklu Seçim olup olmadığı nasıl kontrol edilir?

Bahsettiğimiz gibi, Select sınıfı, say'daki web öğesinin çoklu seçimi destekleyip desteklemediğini belirleyen "isMultiple() " yöntemini sağlar. Herhangi bir argüman almadan True/False gibi bir boole değeri döndürür . Web öğesi için HTML  kodundaki 'multiple' niteliğini kontrol eder . Sonuç olarak, aşağıdaki sözdizimine sahiptir:

isMultiple(): boolean

Web öğesinin çoklu seçim olup olmadığını belirledikten sonra, seçmeyi düşündüğünüz çoklu değerler üzerinde Select sınıfının çeşitli seçim yöntemlerini kullanabilirsiniz. Aşağıdaki örnek kod aynı şeyi gösterir.

Select oSel = new Select(driver.findElement(By.xpath(//*[@id='cars']);

if(oSel.isMultiple()){
	
	//Selecting multiple values by index
	oSel.selectByIndex(1);
	oSel.selectByIndex(2);

	//Or selecting by values
	oSel.selectByValue("volvo");
	oSel.selectByValue("audi");

	//Or selecting by visible text
	oSel.selectByVisibleText("Volvo");
	oSel.selectByVisibleText("Opel");
}

Çoklu seçim açılır menüsünden birden çok değeri bu şekilde seçebilirsiniz .

Artık ister tekli ister çoklu seçim olsun , bir açılır listeden değerleri nasıl seçebileceğimizi anladığımıza göre, açılır listenin hangi değerleri içerdiğini ve açılır listede hangi değerlerin seçildiğini kontrol etmenin bir yolunu bulmalıyız . "Select " sınıfı , açılır listeden seçenekler almak için yöntemler sağlar. Bu yöntemlerin ayrıntılarını ve kullanımlarını anlayalım:

Selenium'daki bir açılır menüden seçenekler nasıl alınır?

Yukarıdaki "Select " sınıfı bölümünün altındaki resimde işaretçi 2 ile vurgulandığı gibi , Select sınıfı bir açılır menü seçeneklerini almak için aşağıdaki yöntemleri sağlar :

  • getOptions()
  • getFirstSelectedOption()
  • getSelectedOptions()

Tüm bu yöntemlerin ayrıntılarını anlayalım:

getOptions

Tüm seçenekleri bir açılır menüden veya çoklu seçim kutusundan almanız gereken zamanlar vardır . Select sınıfının getOptions() yöntemini burada kullanabilirsiniz . Aşağıdaki sözdizimine sahiptir:

getOptions(): List<WebElement>

Gördüğümüz gibi, bu yöntem açılır listedeki tüm seçenekleri bir WebElement listesi olarak döndürür . Aşağıdaki kod parçacığı , "https://demoqa.com/select-menu" sayfasındaki açılır menüdeki tüm seçenekleri nasıl elde edebileceğimizi gösterir :

Select select = new Select(driver.findElement(By.id("oldSelectMenu")));
        
// Get all the options of the dropdown
List<WebElement> options = select.getOptions();

Bu yöntemi kullanarak, bir açılır listenin tüm seçeneklerini (tekli seçim veya çoklu seçim olsun) alabiliriz .

getFirstSelectedOption()

Bu yöntem, açılır listenin ilk seçilen seçeneğini döndürür . Tek seçimli bir açılır liste ise , bu yöntem açılır listenin seçilen değerini döndürür ve çoklu seçim açılırsa , bu yöntem açılır listenin seçilen ilk değerini döndürür . Aşağıdaki sözdizimine sahiptir:

getFirstSelectedOption(): WebElement

Gördüğümüz gibi, bu yöntem bir WebElement döndürür. Aşağıdaki kod parçacığı , "https://demoqa.com/select-menu" sayfasındaki açılır menüden seçilen ilk seçeneği nasıl elde edebileceğimizi gösterir :

Select select = new Select(driver.findElement(By.id("oldSelectMenu")));
        
// Get the first selected option of the dropdown
WebElement firstSelectedOption = select.getFirstSelectedOption();

Bu yöntemi kullanarak, bir açılır listenin ilk seçilen seçeneğini (tekli seçim veya çoklu seçim olsun) alabiliriz .

getAllSelectedOptions()

Bu yöntem, açılır listenin tüm seçili seçeneklerini döndürür . Tek seçimli bir açılır liste ise , bu yöntem açılır listenin tek seçilen değerini döndürür ve çoklu seçim açılırsa , bu yöntem açılır listenin seçilen tüm değerlerini döndürür . Aşağıdaki sözdizimine sahiptir:

getAllSelectedOptions():List<WebElement>

Gördüğümüz gibi, bu metot bir WebElements listesi döndürür . Aşağıdaki kod parçacığı , "https://demoqa.com/select-menu" sayfasındaki açılır menüden seçilen tüm seçenekleri nasıl elde edebileceğimizi gösterir :

Select select = new Select(driver.findElement(By.id("oldSelectMenu")));
        
// Get all the selected option of the dropdown
List<WebElement> selectedOptions = select.getAllSelectedOptions();

Bu yöntemi kullanarak, bir açılır listenin tüm seçili seçeneklerini alabiliriz (tekli seçim veya çoklu seçim olsun).

Selenium'daki bir açılır menüden bir değerin seçimi nasıl kaldırılır?

DropDown & Multi- Select'te değerleri seçtiğimiz gibi ,  değerlerin seçimini de kaldırabiliriz. Ancak seçimi kaldırma yöntemi yalnızca Çoklu Seçim için çalışır. Burada açıklanan farklı seçim kaldırma yöntemlerini kullanarak Çoklu seçim öğesinden önceden seçilmiş seçeneklerin seçimini kaldırabilirsiniz . "Select " sınıfının (işaret 3 ile gösterilen) yöntemlerini gösteren ekran görüntüsünde gözlemleyeceğimiz gibi , Select sınıfı bir açılır listedeki değerlerin seçimini kaldırmak için aşağıdaki yöntemleri sağlar:

  • Hiçbirini seçme()
  • deselectByIndex()
  • deselectByValue()
  • deselectByVisibleText()

Tüm bu yöntemlerin ayrıntılarını ve kullanımlarını anlayalım:

Hiçbirini seçme

Bu yöntem, açılır listenin seçilen tüm girişlerini temizleyecektir . Aşağıdaki sözdizimine sahiptir:

deselectAll(): void

Bir açılır menüde seçili birkaç seçenek varsa , deselectAll() yöntemini kullanarak tüm seçeneklerin seçimini kaldırabilirsiniz .  Aşağıdaki kod parçacığı, açılır menüden tüm değerlerin seçimini nasıl kaldırdığımıza dair örnek bir örneği gösterir :

Select select = new Select(driver.findElement(By.id("oldSelectMenu")));

//Deselect all the options
select.deselectAll();

Açılır menüden tüm seçeneklerin seçimini kaldıracaktır .

Dizine Göre seçimi kaldır

selectByIndex() yöntemine benzer şekilde , Select sınıfı da deselectByIndex() yöntemini kullanarak açılır menüden bir seçeneğin seçimini kaldırma yöntemini sağlar . Seçimini kaldırmak için seçeneğin dizin numarasını kullanabilirsiniz. Aşağıdaki sözdizimine sahiptir:

deselectByIndex(int arg0): void

Bu nedenle, bir açılır menüde seçili birkaç seçenek varsa , deselectByIndex() yöntemini kullanarak seçeneklerden birinin seçimini kaldırabilirsiniz . Aşağıdaki kod parçacığı, indeksini belirterek değerlerden birinin seçimini nasıl kaldıracağımızı gösteren örnek bir örneği gösterir :

Select select = new Select(driver.findElement(By.id("oldSelectMenu")));

//Deselect first value by index
select.deselectByIndex(1);

Açılır menüde dizin 1'deki seçeneğin seçimini kaldıracaktır .

Değere Göre Seçimi Kaldır

selectByValue() yöntemine benzer şekilde , Select sınıfı da deselectByValue() yöntemini kullanarak açılır menüden bir seçeneğin seçimini kaldırma yöntemini sağlar . Seçimini kaldırmak için seçeneğin değerini kullanabilirsiniz. Aşağıdaki sözdizimine sahiptir:

deselectByValue(String arg0): void

Bu nedenle, bir açılır menüde seçili birkaç seçenek varsa , deselectByValue() kullanarak seçeneklerden birinin seçimini kaldırabilirsiniz . Aşağıdaki kod parçacığı, değerini belirterek açılır menüden değerlerden birinin seçimini nasıl kaldırdığımızı gösteren örnek bir örneği gösterir :

Select select = new Select(driver.findElement(By.id("oldSelectMenu")));

//Deselect option with value "6"
select.deselectByValue("6");

Açılır menüde değeri olan seçeneğin seçimini kaldıracaktır .

Seçimi KaldırByVisibleText

selectByVisibleText() yöntemine benzer şekilde , Select sınıfı da deselectByVisibleText() yöntemini kullanarak açılır menüden bir seçeneğin seçimini kaldırma yöntemini sağlar . Seçimini kaldırmak için seçeneğin metnini kullanabilirsiniz. Aşağıdaki sözdizimine sahiptir:

deselectByVisibleText(String arg0): void

Bu nedenle, bir açılır menüde seçili birkaç seçenek varsa , you can deselect one of the options using the method deselectByVisibleText(). The following code snippet shows a sample example, how we deselect one of the values from the dropdown by specifying its text:

Select select = new Select(driver.findElement(By.id("oldSelectMenu")));

 //Deselect option with text "White"
select.deselectByVisibleText("White");

Açılır menüde "Beyaz" metni bulunan seçeneğin seçimini kaldıracaktır .

Selenium'da Select sınıfı kullanımını gösteren örnekler

Biri basit açılır liste ve diğeri çoklu seçim açılır listesi içeren iki örneği ele alacağız . Bu senaryoları otomatikleştirmek için ToolsQA demo web sitesini kullanacağız . Şimdi hızlı bir şekilde *açılır/*çoklu seçim otomasyonunu başlatalım.

Örnek 1- Selenium WebDriver kullanarak açılan listeyi işleme

Kullanım durumumuz aşağıdaki adımları izleyecektir:

  • Tarayıcıyı başlatın.
  • "https://demoqa.com/select-menu" öğesini açın .
  • Öğe kimliğini kullanarak Eski Stil Seçim Menüsünü seçin.
  • Açılır listedeki tüm seçenekleri yazdırın.
  • Dizini kullanarak 'Mor'u seçin.
  • Bundan sonra, görünür metni kullanarak 'Macenta'yı seçin.
  • Değeri kullanarak bir seçenek belirleyin.
  • tarayıcıyı kapat

Yukarıda tartışıldığı gibi Select sınıfının yöntemlerini kullanarak  , kod aşağıdaki gibi görünecektir:

import java.util.List;
import org.openqa.selenium.By;
import org.openqa.selenium.WebDriver;
import org.openqa.selenium.WebElement;
import org.openqa.selenium.chrome.ChromeDriver;
import org.openqa.selenium.support.ui.Select;

public class DropDown {

    public static void main(String[] args) throws InterruptedException {

        //Creating instance of Chrome driver
        WebDriver driver = new ChromeDriver();

        //Step#2- Launching URL
        driver.get("https://demoqa.com/select-menu");

        //Maximizing window
        driver.manage().window().maximize();

        //Step#3- Selecting the dropdown element by locating its id
        Select select = new Select(driver.findElement(By.id("oldSelectMenu")));

        //Step#4- Printing the options of the dropdown
        //Get list of web elements
        List<WebElement> lst = select.getOptions();

        //Looping through the options and printing dropdown options
        System.out.println("The dropdown options are:");
        for(WebElement options: lst)
            System.out.println(options.getText());

        //Step#5- Selecting the option as 'Purple'-- selectByIndex
        System.out.println("Select the Option by Index 4");
        select.selectByIndex(4);
        System.out.println("Select value is: " + select.getFirstSelectedOption().getText());

        //Step#6- Selecting the option as 'Magenta'-- selectByVisibleText
        System.out.println("Select the Option by Text Magenta");
        select.selectByVisibleText("Magenta");
        System.out.println("Select value is: " + select.getFirstSelectedOption().getText());

        //Step#7- Selecting an option by its value
        System.out.println("Select the Option by value 6");
        select.selectByValue("6");
        System.out.println("Select value is: " + select.getFirstSelectedOption().getText());

        driver.quit();
    }

}

Kodu çalıştırırken, açılan seçimlerin kullanılan seçim yöntemine göre yapıldığını fark edeceksiniz ve konsol penceresi seçenekleri aşağıda gösterildiği gibi yazdıracaktır:

Selenium da Dropdown Seçimi

Böylece, tek seçime izin veren bir açılır listedeki değerleri seçip doğrulayabiliriz .

Örnek 2- Selenium WebDriver kullanılarak çoklu seçimin gerçekleştirilmesi

Selenium WebDriver'ın Select sınıfını kullanarak çoklu seçimi otomatikleştirmek için aşağıdaki kullanım durumunu kullanacağız:

  • Tarayıcıyı başlatın.
  • "https://demoqa.com/select-menu" öğesini açın .
  • Öğe kimliğini kullanarak Standart Çoklu Seçimi seçin.
  • Öğenin çoklu seçim olduğu doğrulanıyor.
  • Dizini kullanarak 'Opel'i seçin ve dizini kullanarak aynı seçimi kaldırın.
  • Değer kullanarak 'Saab'ı seçin ve aynı kullanım değeri seçimini kaldırın.
  • Tüm seçeneklerin seçimini kaldırın.
  • Tarayıcıyı kapatın.

Çoklu seçim öğesini otomatikleştirmek için Select sınıfının hem seçme hem de seçimi kaldırma yöntemlerini kullanacağız. Kod aşağıdaki gibi görünecektir-

import java.util.List;

import org.openqa.selenium.By;
import org.openqa.selenium.WebDriver;
import org.openqa.selenium.WebElement;
import org.openqa.selenium.chrome.ChromeDriver;
import org.openqa.selenium.support.ui.Select;

public class MultiSelect {

    public static void main(String[] args) throws InterruptedException {

        //Creating instance of Chrome driver
        WebDriver driver = new ChromeDriver();

        // Navigate to the URL
        driver.get("https://demoqa.com/select-menu");

        //Maximizing window
        driver.manage().window().maximize();

        //Selecting the multi-select element by locating its id
        Select select = new Select(driver.findElement(By.id("cars")));

        //Get the list of all the options
        System.out.println("The dropdown options are -");

        List<WebElement> options = select.getOptions();

        for(WebElement option: options)
            System.out.println(option.getText());

        //Using isMultiple() method to verify if the element is multi-select, if yes go onto next steps else eit
        if(select.isMultiple()){

            //Selecting option as 'Opel'-- ByIndex
            System.out.println("Select option Opel by Index");
            select.selectByIndex(2);

            //Selecting the option as 'Saab'-- ByValue
            System.out.println("Select option saab by Value");
            select.selectByValue("saab");

            // Selecting the option by text
            System.out.println("Select option Audi by Text");
            select.selectByVisibleText("Audi");

            //Get the list of selected options
            System.out.println("The selected values in the dropdown options are -");

            List<WebElement> selectedOptions = select.getAllSelectedOptions();

            for(WebElement selectedOption: selectedOptions)
                System.out.println(selectedOption.getText());


            // Deselect the value "Audi" by Index
            System.out.println("DeSelect option Audi by Index");
            select.deselectByIndex(3);

            //Deselect the value "Opel" by visible text
            System.out.println("Select option Opel by Text");
            select.deselectByVisibleText("Opel");

            //Validate that both the values are deselected
            System.out.println("The selected values after deselect in the dropdown options are -");
            List<WebElement> selectedOptionsAfterDeselect = select.getAllSelectedOptions();

            for(WebElement selectedOptionAfterDeselect: selectedOptionsAfterDeselect)
                System.out.println(selectedOptionAfterDeselect.getText());

            //Step#8- Deselect all values
            select.deselectAll();
        }

        driver.quit();
    }

}

Yürütmeyle ilgili yukarıdaki kod, aşağıda gösterildiği gibi çoklu seçimden birden çok seçeneği seçer ve seçimini kaldırır ve çoklu seçim seçeneklerini yazdırır:

Selenium da Dropdown Seçimi

Çoklu seçim kutusundan tüm seçenekleri gereksinimlerinize göre seçtiğimiz gibi, birden fazla seçenek belirleyebilirsiniz. Artık Selenium otomasyonunda farklı Select sınıfı yöntemlerini kullanabilir ve yürütmenizi kolaylaştırmak için bir açılır listeyi veya çoklu seçim kutusunu kolayca otomatikleştirebilirsiniz.

Temel Çıkarımlar

  • Selenium'daki Select sınıfı, org.openqa.Selenium.support.ui.Select paketi içe aktarılarak kullanılabilir .
  • Ayrıca Select Class, açılır listeden/çoklu seçimden değer seçmek için farklı yöntemler sağlar.
  • Select Class ayrıca bir açılır menüden belirli değerlerin seçimini kaldırmak için seçim kaldırma yöntemleri sağlar.
  • Çoklu nitelikler, etiket tarafından sağlanan çoklu seçim öğelerini ayırt edebilir <select>.
  • Seçme ve seçimi kaldırma yöntemleri, bir açılır menüden değerleri seçmek/seçimini kaldırmak için bir dizin, görünür metin veya değerler kullanabilir.