Google Map 3.0 ile Directions (Yol Tarifi Kullanımı)
Örnek Uygulamamızda API 3.0 kullandık ve Google Mapsle nasıl yol tarifi uygulaması hazırlanabilir göstermek istedik.
36,408 Okunma Henüz yorum yapılmamış 06/12/2011 00:28:19
AdWords API, yani AdWords Uygulama Programlama Arayüzü, reklamverenlerin birbiriyle etkileşim kurmasına olanak sağlayan ve oluşturulan uygulamalar sayesinde AdWords hesabında değişiklikler yapmayı mümkün kılan gelişmiş bir Google özelliğidir.
AdWords API'yı kullanabilmek için aşağıda açıklandığı şekilde erişim isteğinde bulunmalı ve erişim izni almalısınız.
API'ya erişim isteğinde bulunabilmek için bir Müşteri Merkezim (MM) hesabınız olması gerekir. Henüz MM hesabınız yoksa, yeni bir hesap oluşturmalısınız. MM hesapları oluşturulurken, mevcut AdWords hesaplarında kullanılan e-posta adresleri kullanılamaz. Dolayısıyla, MM hesabı oluşturmak için önceden herhangi bir AdWords hesabıyla ilişkilendirilmemiş bir e-posta adresi kullanmanız gerekir.
Seçtiğiniz MM hesabının, API simgeniz aracılığıyla hangi AdWords hesaplarına erişebileceğiniz üzerinde herhangi bir etkisi olmadığını unutmayın. Ancak, bu MM hesabını şirketinizin etkin AdWords hesaplarına bağlamak, başvuru inceleme sürecini kolaylaştıracak ve hesaplarınızı API aracılığıyla yönetmek için gerçekleştirmeniz gereken yetkilendirme işlemlerinin sayısını azaltacaktır. Ayrıntılar için hesapları bağlamaya ilişkin talimatları inceleyin.
MM hesabınıza giriş yaptığınızda, AdWords API için kaydolabilirsiniz. [Ayarlar (sağ üst köşedeki dişli çark simgesi) > Hesap Ayarları (açılır menü) > AdWords API Merkezi (soldaki menü)] bölümüne gidin ve AdWords API erişimi için başvurmak üzere talimatları izleyin.
Bilgilerinizin doğruluğundan ve şirketiniz web sitesi URL'sinin çalıştığından emin olun. Web siteniz çalışır durumda olan bir sayfa değilse, başvurunuzu işleme koyamayız.
Geliştirici iletişim bilgilerinde, düzenli olarak kontrol edilen bir e-posta adresi girdiğinizden emin olun. Bu e-posta adresi aracılığıyla size ulaşamazsak, başvurunuz işleme koyulamaz ve reddedilir. İletişim e-posta adresinizi MM hesap Tercihleri'nde düzenleyebilirsiniz [Ayarlar (sağ üst köşedeki dişli çark simgesi) > Hesap Ayarları].
Önemli hizmet duyurularını size gönderebilmemiz için, iletişim bilgilerinizi başvuru sürecinden sonra da güncel tutmanızı önemle tavsiye ederiz.
AdWords API ile kullanmayı planladığınız araç veya yazılım uygulamasının Şarlar ve Koşullarımıza uyduğundan ve (söz konusuysa) Minimum İşlevsellik Gereksinimlerini karşıladığından emin olmak amacıyla, başvurunuz gönderildikten kısa bir süre sonra ek bilgi istemek için sizinle iletişim kurarız (aşağıdaki Adım 2b'ye bakın). Şirketiniz müşterilerin AdWords hesaplarını yönetiyorsa, AdWords API'ya erişebilmek için Üçüncü Taraf Politikamıza uymanız gerektiğini lütfen unutmayın.
Şu anda, sizinle ilk olarak başvurunuzu gönderdiğiniz tarihten itibaren bir hafta içinde temasa geçeceğimizi tahmin ediyoruz. Bu süre zarfında, API'yı test hesaplarıyla deneyebilirsiniz.
Adım 2a'yı tamamladıktan sonra, AdWords API Merkezi'nde belirtilen e-posta adresine adwordsapi-tokens@google.com adresinden bir başvuru formu gönderilir. Başvurunuza devam etmek için lütfen bu formu doldurun.
Artık bu e-posta adresine erişiminiz yoksa veya bu e-posta adresini düzenli olarak kontrol etmeyi düşünmüyorsanız, sizinle iletişim kurabilmemiz için lütfen yukarıdaki Adım 2a'da belirtilen talimatları izleyerek AdWords API Merkezi'ndeki e-posta adresinizi düzenleyin. Daha sonra, başvuru formunu (yeniden) gönderin. 2 iş günü içinde size dönüş yapılacaktır.
API erişimi başvurunuz onaylandıktan sonra, tarafınıza atanan Geliştirici Simgesi etkinleştirilir. Simgenizi AdWords API Merkezi'nde bulabilirsiniz. API Merkezi'ne, başvuruyu yaptığınız MM hesabının "Hesabım" menüsünden erişilebilir. Sistemimizle etkileşime geçerken istek başlıklarına simgenizi ekleyerek API'ya erişebilirsiniz.
İletişim E-posta Adresinizi güncel tutmanız çok önemlidir. Çünkü, size bu kanal aracılığıyla hizmet kesintileri ve acil değişikliklerle ilgili önemli bilgiler gönderebiliriz.
Gelecekte aracınızda değişiklik yaparsanız, AdWords API Şartlar ve Koşulları'nın II-5 bölümü uyarınca, söz konusu değişiklikleri Google'a bildirmeniz gerekir. Yaptığınız değişiklikleri bu form aracılığıyla bildirebilirsiniz.
Beklenen süre içinde bizden başvurunuza ilişkin e-posta almadıysanız, bu adımları izleyin. Başka sorunuz varsa, lütfen bu formu doldurun.
AdWords API'ya kaydolduktan sonra, bir istemci kitaplığı indirin ve Geliştirici Kılavuzu'na göz atın. AdWords API'nın işlevleriyle ilgili sorunuz varsa, geliştirici forumunda yayınlayın.
Önemli güncellemeleri almak için AdWords API Duyuruları grubuna, Google+ sayfasına ve AdWords API bloguna abone olun. Blog, AdWords API'da yaptığımız değişiklikler ve güncellemelerle ilgili ana iletişim kanalımızdır. Dolayısıyla, blogu düzenli olarak okumanızı önemle tavsiye ederiz.
Yukarıdaki linke tıkladıktan sonra aşağıdaki sayfa açılacaktır.
Sonra Geliştirici Klavuzuna göz atıyoruz. (Yukarıda linki var)
Sürece genel bakış
Birkaç kimlik doğrulama bilgisi edinerek, bazı test hesapları oluşturarak ve istemci kitaplığınız için bir yapılandırma dosyasına kimlik doğrulama ve hesap ayrıntılarını ekleyerek API erişimi kurarsınız.
Yapılandırma dosyası kurulduktan sonra, API'ye karşı çağrı yapmaya hazırsınız. İşte gitme adımları:
Google'dan bir developer token isteği yapmanız, uygulamanızın AdWords API’ye bağlanmasına izin verir. Henüz yapmadıysanız, geliştirici belirteci edinmek için Kaydolma kılavuzundaki adımları uygulayın. Kaydolduktan sonra onay bekleyen bir geliştirici simgesi alacaksınız.
Not: Geliştirici kodunuzun onaylanmasını beklerken , bir test yöneticisi hesabı kullanarak, kaydolurken aldığınız bekleyen tokenla hemen geliştirmeye başlayabilirsiniz.
Onay ekleyen geliştirici tokenunuz, üretim AdWords hesaplarıyla kullanılmadan önce onaylanmalıdır.
Token bilgilerinizi Google Adwords Manager accounta girdiğinizde görebilirsiniz.
Test yöneticisi hesabı, test müşteri hesabı ve test müşterisi hesabını doldurmak için birkaç kampanya oluşturmak için aşağıdaki adımları izleyin.
Not: Hesapları test etmek için yapılan çağrılar, reklam yayınlamayacak ve herhangi bir sınırlamaya karşı sayılmayacaktır.
Not: "Müşteri" kelimesi, bir AdWords müşteri hesabına başvurur - oluşturduğunuz istemci uygulamasını değil.
Test yöneticisi hesabına karşı istekte bulunurken, üretim yöneticisi hesabınızın geliştirici simgesini kullanın. Henüz onaylanmadıysa bile, belirteç henüz oluşturduğunuz olanlar da dahil olmak üzere test hesaplarında çalışmaya devam edecektir.
Kaynaklar
Örnek Uygulamamızda API 3.0 kullandık ve Google Mapsle nasıl yol tarifi uygulaması hazırlanabilir göstermek istedik.
36,408 Okunma Henüz yorum yapılmamış 06/12/2011 00:28:19
Google bazı ürünlerini kısıtlı kullanım alanlarından sıyırıp yaratıcı ellere teslim ederek hem kendisine duyulan sempatiyi arttırıyor hem de biz kullanıcılara yeni kullanım alanları açabiliyor.
35,420 Okunma 10 Yorum 31/03/2008 05:44:04
Google Maps API 3 resmi API artık. Versiyon 2 API artık resmi olarak önerilmilyor.V2 ile yaptığınız uygulamalarınızı V3 için güncellemeniz gerekli. V3 'ün en büyük özelliği mobil cihazlara göre düzenlenmiş olması ve API keyin artık gerekli olmayışı
25,649 Okunma 5 Yorum 14/07/2011 18:51:25 30/10/2012 04:04:12
Bir host hizmetinden aldığınız mail adresini gmaile yönlendirerek nasıl kullanabileceğinizi anlatan bir makale...
21,761 Okunma Henüz yorum yapılmamış 12/04/2013 02:03:49 16/04/2013 02:10:39
16,644 Okunma Henüz yorum yapılmamış 31/03/2013 12:19:32
Bir youtube videosunun özellikleri
10,157 Okunma Henüz yorum yapılmamış 29/08/2014 00:52:17 08/12/2015 00:52:34
Bir web siteniz var ve ziyaretçilerinizin siteniz içerisinde arama yapmasını istiyorsanız google Custom Search Api kullanmalısınız.
6,842 Okunma Henüz yorum yapılmamış 29/06/2018 22:43:17 30/06/2018 01:48:54