Bitcoinin Tarihi Serüveni

2009 dan 2010a kadar ilk altı ayda, bitcoin 14 sentten önceki değere sahip olmayan bir yere bitişikti.

Bitcoinin Tarihi Serüveni

Bitcoin’in Başlangıcı

Bitcoin tanıtım aşamasındaki habersiz halk için neredeyse çöp gibiydi. 2009’dan 2010’a kadar ilk altı ayda, bitcoin 14 sentten önceki değere sahip olmayan bir yere bitişikti. Bununla birlikte, 2010 yazında, Bitcoin kavramı çevrimiçi ve çevrimdışı platformlarda farklılaştığından yeni bir umut getirdi. Çevrimiçi borsalarda fiyatlar yükselmeye başladı ve Kasım ayında değer 36 sente yükseldi ve sonunda 29 sente düştü. 2010 yılı aynı zamanda ilk kaydedilen Bitcoin alımını da gerçekleşti. Laszlo Hanyecz, 25 dolar değerinde iki Papa John’un pizzası karşılığında 10.000 bitcoin ticaretini başlattı.

Bitcoin için uyanma anı, Forbes dergisine “Crypto Currency” ile ilgili yeni yüklenen yazıydı. Değeri 86 sentten 8,89 dolara çıkaran bir katalizördü. Gawker tarafından 1 Haziran’da çevrimiçi uyuşturucu satıcıları arasında Bitcoin’in popülaritesi hakkında yayınlanan hikaye, değerini artırdı ve 27 dolara ulaştı. Piyasa değeri 130 milyon dolara yaklaştı. Pizza almak için satılan 10.000 Bitcoin’in maliyeti, bir miktar yükselerek 272,329 dolara gelmişti. Popülerliğin artmasıyla, Bitcoin değeri geri dönüyordu ve karmaşıklığı ve tasarımına daha fazla nüfus çekildi.

2011 yılında Bitcoin

Bitcoin para piyasasını paramparça etti ve dünya çapında internet işini onayladı . Diğer kripto para birimlerinin çaba harcadığı garanti edildi. Electronic Frontier Foundation, Ocak 2011’de Bitcoin’i kabul etmeye başlayan ve Haziran 2011’de kabul etmeyi durduran, yeni para sistemleri konusunda yasal bir örnek bulunmadığı konusundaki endişelerini dile getiren ve daha sonra Mayıs 2013’te devrilmiş olan, kar amacı gütmeyen bir organizasyondu. Twitter çemberi, beğeniyi ve geleneği artıran yeni kullanıcılara girdi. Bu zamanlar dergi devi TIME bu yeni kripto para birimini yazmaya başladı. Wikileaks, aynı şekilde bağış kabul etmeye başlayan bir başka büyükelçiydi.

Bitcoin keskinliğinin, herhangi bir zaman için “çift harcama” olmadan anonim para transferi yapması gerekiyordu. Yılın en önemli patlaması 13 Haziran’da gerçekleşti ve 375 bin ABD Doları değerinde bitcoin tarihinde ilk hırsızlık olarak belirtildi. Bu, MtGox’un veritabanında sahte para birimlerinin korsan saldırılarına benzer bir dizi saldırıya yol açıyor. 60 bin kullanıcının isim, karma ve e-postaları çalındı. Bu, 1 token başına 17,5 USD’den 1 kuruş değerine düşürdü BTC’yi. Tarihin en büyük Bitcoin kazasıydı.

İlerleme durmadı ve ilk mobil uygulama, Prag’da, Avrupa’da ilk cryptocurrency konferansında ardından “Bitcoins Mobil” 22 Temmuz 2011 tarihinde başlatıldı

2012’de Bitcoin

Bitcoin’in 2012’deki ilerleyişi biraz ihtiyatlıydı, çünkü Bitcoin zirvesi, üçüncü kez “Aptallar için Bitcoin” de CBS’nin yasal draması “Good Wife” ın ana teması haline geldi. Yılın ana olayı, tarihin en büyük Bitcoin hırsızlığı olarak kabul edilen Linod’daki güvenlik seviyesinin artmasından sonra 50.000 BTC’nin çalınması idi. İyi haber ise WordPress’i kullanan 1.000’den fazla satıcı, ödeme koşulu olarak bitcoin almaya başladı.

2013 yılında Bitcoin

Bitpay, 10.000 işlemi geçerek şaşırtıcı bir büyüme gerçekleştirdi ve küresel Bitcoin kapitalizasyonu 1 milyar doları aştı. Yeni tür Bitcoin müşterileri göründüğü için, endüstri, Kenya’daki öncü harcamaların önünü açmak için tasarlanan bir denemede, mobil ödemeler sistemi olan M-Pesa ile Bitcoin konusunda yeni bir çıkma misyonunun açılmasıyla büyük bir adım attı.

Bitcoin’in popülaritesi de sağlamlığı ve bağlamı ile ilgili sorular ortaya çıkardı. Tayland’daki Döviz İdaresi ve Politika Bölümü, Bitcoin’in herhangi bir yasal çerçeveye sahip olmadığını ve bu nedenle, ülkedeki Bitcoin borsalarının ticaretini etkin bir şekilde engelleyen yasa dışı olacağını belirtti. Norveç ve Çin gibi ülkeler de bunu takip etti. Bitcoin, uyuşturucu pazarını alışveriş yapanlarla dolduran isimsiz bir değişim mekanizmasıdır ve FBI, Silk Road web sitesinden yaklaşık 26.000 BTC’ye el koydu ve şüpheli Ross, William Ulbricht’in sahibi tutuklandı. Tarihte ilk kez, BTC Amerikan yaratıcısı Zynga tarafından desteklendikten sonra Bitcoin 1000 doları aştı.

2014’te Bitcoin

Tokyo’daki ilk olağanüstü Bitcoin borsası Mt. Gox, iddia edilen hackleme sonucu milyonlarca dolar değerinde yüzbinlerce Bitcoinin kaybolduktan sonra iflas ettiğini açıkladı. Ana bitcoin destekleyicileri olan Winklevoss ikizleri, tartışma sona erdiğinde mülklerini kaybeden hissedarlar arasındaydı. Bu yıl bitcoin tarihinde bazı tehlikeli olaylar yaşandı. Bitcoin Vakfı Başkan Yardımcısı, kara para aklama suçlamasıyla gözaltına alındığı sırada bazı küçük ve ciddi sürtüşmeler baş gösterdi. Genişleyen para platformunda küçük bir aksaklık olan Bitcoin, Bitcoin’i Xbox oyunlarını ve Windows için yazılımları kabul etmesini isteyen Newegg, Dell ve Microsoft gibi yeni ortaklar buldu.

2015 yılında Bitcoin

Bitcoin inşaatın ilk aşamalarında, bireysel bilgisayar korsanları ve kuruluşları tarafından çok sayıda terörist saldırıya maruz kaldı. GOX’un bir yıl süren kesintisinden sonra, İngiliz borsası Bitstamp, işlemlerin durdurulduğunu ve sıcak cüzdanlarından yaklaşık 19.000 Bitcoin çalındığını duyurdu. Aynı zamanda, Ulbricht, İpek Yolu pazarına dahil olması nedeniyle 7 kara para aklama, bilgisayar korsanlığı ve uyuşturucu komplo suçundan suçlu bulundu. Kasım 2015, Unicode Komitesi, Unicode standardı olacak olan Bitcoin para birimi sembolünü kabul ettiğinden, Bitcoin topluluğu için önemli bir gündü.

2016 yılında Bitcoin

Bitcoin pazarının gelişimi, şu anda 1 exahash / sn üzerindeki ağ hızı ile devam ediyordu. Dahası, Japonya kabinesi bu paraları ödemede gerçek para gibi kabul etti . Uber ve Steam servisleri gibi büyük kuruluşlar Bitcoin’i ödeme yöntemi olarak kabul etmeye başladı. Son 18 ayda bitcoin ATM’lerinin sayısı arttı ve dünya çapında 771 ATM’yi yakaladı.

2017’de Bitcoin

Bitcoinin Tarihi Serüveni
BTC / USD Grafiği

2017 yılı bitcoin değeri için önemliydi. Bitcoin fiyatı 2017 başında 3000 dolardan düşüktü, yıl sonuna kadar 5000, 10.000 ve hatta yaklaşık 20.000 dolara yükseldi. Japonya, Rusya ve Norveç gibi ülkeler Bitcoin’i yasal bir işlem sistemi olarak kabul etmeye başladı. Bu yeni Bitcoin onayı, ekonomi üzerindeki öngörülemeyen etkisi ve parçası olduğu web sitelerinin sahte davranışları nedeniyle diğer ülkeler için oldukça garipti. Tor gibi bir tarayıcı, İnternet verilerinin neredeyse %97’sini içerdiği iddia edilen Deep Web’e erişmek için kullanıldı. Bu, mutlak isimsiz adresler ve ödeme yöntemleri konusunda silah, uyuşturucu, hatta bir tetikçi sipariş edebileceğiniz oldukça karanlık bir ticaret çemberine yol açtı.

2018 yılında Bitcoin

2018 yılı, bitcoin kullanıcıları için zor bir yıl oldu, çünkü bitcoin değerinde istikrarlı bir artış bekliyorlardı. Ancak azalan Bitcoin oranı ile birçok kullanıcı iflastan önce varlıklarını satmaya karar verdi. Bu düşüşün nedenlerinden biri Coinmarketcap’in, fiyatları Güney Kore’nin etkileşimlerinden kripto para birimi izinlerinden uyarmadan ortadan kaldırmaya karar vermesi, tüm fiyatlarda keskin bir düşüşe yol açtı. Bitcoin’in fiyatı 16 günde yüzde 50 düşerek 7000 doların altına düştü. Bu yıl, BTC 4.000 doların altına düştüğünde, bitcoin fiyatlarında caydırıcı ve üssel bir düşüş yaşandı.

2019 yılında Bitcoin

Bitcoinin Tarihi Serüveni
BTC / USD Grafiği

2019 yazında, dijital para piyasası%32 artarak, toplam 165 milyar dolar olan piyasaya bir miktar güneş ışığı getirdi. İran hükümeti bu işi kabul etmeye ve onaylamaya karar verdi . Bitcoin fiyatı o zamandan beri artmakta ve bu Haziran ayında 10.000 doları aştı, Şu anda 12.372 dolardan işlem görüyor (yayınlanma anında).

Kripto para biriminin yolculuğu, ilerleyen yıllarda yol boyunca müteakip miktarda zarar ve karı çeken ve bunlara maruz kalan insanlarla bir sürü iniş çıkıştan geçti. Bazıları, bu ödeme yönteminin uyuşturucu ve terör dünyasına bir yükseliş getirdiğini iddia ederken, bazıları bunun insan ırkının geleceği olduğu konusunda hemfikir olabilir. Gezegendeki en güvenli ve en çok tercih edilen ödeme modlarından biri olan Paypal ile yeterli miktarda ilgi göstermek genel olarak toplum için uygun görünmemektedir.

Bitcoin dairesi tarafından yapılan çeşitli değişiklikler, kesinlikle toplum üzerindeki etki derecesini yansıtmak için gelecek nesillere bir işaret bıraktı. Bitcoinlerin yükseliş ve çöküşünün tam istatistikleri bilinmektedir, ancak keskin davranışlarda dalgalanma göstermekte ve çevrimiçi işlemlerin seyrini sonsuza dek değiştirecek bir iz bırakmamışlardır.

Kaynak

Yorumunuzu Ekleyin


Yükleniyor...
Yükleniyor...