Ekiga (GnomeMeeting) Nasıl Kullanılır?

Ekiga bir yazılım telefon ve video konferans uygulamasıdır. Daha ayrıntılı olarak, Ekiga SIP ve uyumlu (SIP H.323 ve H.323 iki protokol Internet üzerinden telefon kullanılan) VoIP (Voice over IP veya IP Telefon üzerinden) ve ses ve video aramaları yapmanızı sağlayan Video konferans uygulamasıdır. Hem SIP ve H.323 için bütün modern VoIP özelliklerini destekler. Ekiga hem H.323 ve SIP yanı sıra, ses ve video desteği için ilk açık kaynak uygulamasıdır. Ekiga was formerly known as GnomeMeeting. Ekiga eskiden GnomeMeeting olarak biliniyordu.

Ekiga (GnomeMeeting) Nasıl Kullanılır?

Ekiga herhangi bir yazılım, cihaz veya yönlendirici SIP ve H.323 desteği ile uyumludur. SwissVoice, Cisco, SNOM içerir ... 

IP Telefonlar, aynı zamanda Windows Messenger, Netmeeting, SJPhone, Eyebeam, X-Lite gibi yazılım ...  ya da Asterisk popüler IPBX yanı sıra diğer ticari veya açık kaynak IPBX.

Ekiga Skype ile asla uyumlu değildir ve kendi protokolü ile özel kalacaktır. Yazılım uyumluluğu hakkında daha fazla bilgi için: Hangi programlarEkiga ile çalışır?

Minimum gereksinimler nelerdir?

İhtiyacınız:

  • Düzgün bir şekilde yapılandırılmış güvenlik duvarı ve NAT yönlendirici / ağ geçidi (NAT yönlendirici ve İnternet bağlantı noktaları Ekiga tarafından daha fazla bilgi için kullanılan arkasında) şuraya Ekiga bakın.
  • Bir web kamerası gerekmez. Ekiga öncelikle VoIP yazılımdır.
  • Eğer yankı önlemek istiyorsanız bir kulaklık olması önerilir. Ancak, bir dahili mikrofon ilede çalışacaktır veya ayrı bir mikrofon ile bir web kamerası.

 

SIP giriş

SIP nedir?

Session Initiation Protocol (SIP)(Oturum Başlatma Protokolü) iki veya daha fazla katılımcı arasinda baglantı kuran bir Ağ protokolüdür. Bu protokol RFC 3261 (daha önce RFC 2543) dokümanlarında acıklanmıstır. Ayrica SIP internet Telefonu icin kullanılan en yaygın protokoldür.

SIP, uygulama katmanında çalışır ve HTTP protokolüne çok benzer düz metin bir protokoldür. Oturum açar, oturum parametrelerini değiştirir, oturumu sonlandırır. Oturumlar IP telefon çağrıları, multimedya sunumlar veya konferans şeklinde olabilir.Aynı zamanda mevcut bir oturuma kullanıcı çağırabilir. Mevcut oturuma medya ekleyebilir, çıkarabilir.

SIP'in bir oturum kurmak için ve sonlandırmak için gerçekleştirdiği 5 fonksiyon vardır:

  1. Kullanıcı konumunu belirlemek.
  2. Bağlantıya katılacak kullanıcıları tespit etmek.
  3. Uçların kapasitelerini tespit edip o şekilde medya parametrelerini ayarlamak.
  4. Çağrı yapma ve iki uçtaki çağrı parametrelerini ayarlamak.
  5. Oturum yönetmek.

SIP'in kendisi bir veri taşıma protokolu değildir. SIP veriyi RTP gibi bir protokolle gerçek zamanlı taşıyabilir.

SIP 'Session Initiation Protocol - Oturum Başlatma Protokolü' , RFC3261 tarafından tanımlanan  VoIP (veya 'Dial-tone') hizmeti  sağlayıcılarına, aramaları başlatma/alma için bir kayıt metotudur. 

Ekiga olan SIP destekleyen herhangi bir servis sağlayıcı kullanma yeteneğine sahiptir (örneğin Ekiga.net, FreeWorldDialup, SipGate, vb için).

Ses / video kodlanmış / a codec kullanılarak sıkıştırılmıştır. Farklı codecler Ekiga içinde mevcuttur, Bu codecler her ses kalitesi ve bant genişliği arasında bir uzlaşma sağlar.


SIP'te özel görevleri olan metodlar vardır. "Register" bunların en önemlisidir. "Register" komutunu kabul eden ve kullanıcı kayıtlarını tutan sunuculara registrar denir. Konuşmak isteyen uçlar bir registrar'a kayıt olur. "Register" iki uç arasında bağlantı kurar. "Invite" metodu, diyalog başlatmak için tek yoldur.

SIP Numaraları

A SIP number normally looks like an email address, 500@ekiga.net for example.

SIP numarası normal bir e-posta adresi gibi, örneğin 500@ekiga.net şeklinde görünür. '@'  işağretinden önceki kısım kullanıcıyı sonrakide servis sağlayıcıyı temsil eder.

The user part may be either numeric or alphanumeric depending on provider.

Kullanıcı kısmına nümerik veya alfanümerik değerler verilebilir. For example Ekiga.net uses alphanumeric usernames, but each has a numerical alias to enable dialing from a standard telephone key pad.

Örneğin Ekiga.net harflerden oluşan kullanıcı adlarını kullanır. Fakat her sayısal takma ad standart bir telefon numarasından aranabilir.

To dial a number on an application (such as Ekiga) just enter the SIP number.

Ekiga gibi bir uygulamada bir telefonu armak için sadece SIP numarasını girmeniz yeterli. Eğer @ işağretinden sonraki kısmı girmezseniz bu durumda hangi uygulama ile arama yapıyorsanız o uygulamadaki kullanıcıları kastetmiş olursunuz.

Using a telephone keypad it is not possible to entered alphanumerical characters, so it is not possible to enter the provider portion.

Bir telefon tuş takımını kullanarak harflerden oluşan karakterleri girmek mümkün değildir, bu durumda sağlayıcı kısmınıda tuş takımı ile girmek mümkün değildir. Bu durumda başka bir uygulama ile VoIP hizmeti alan kullanıcılar aramak için Peering öneki kullanabilirsiniz.

Bir e-posta adresi ile kullanılması gereken bir SIP numarasını ayırt etmek için 'sip adresi:' URI , örneğin sip: 500@ekiga.net.

 

Kaynak 

Yorumunuzu Ekleyin


Yükleniyor...
Yükleniyor...