Ubuntu 12. 10 kurulumu

En çok kullanılan linux dağıtımı olan ubuntunun 12. 10 sürümünün kurulumu

Önce Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal kurulum dosyasını buradan indiriyoruz.
 

Ubuntu 12.10 Kurulumu

Kurulum CD'sini indirdikten sonra bir iso Kaydedici programı ile indirdiğiniz dosyayı CD ye kaydediyoruz.
 

 
Ubuntu 12. 10 kurulumu
Kurulum için dilediğimiz dili seçerek "Kur"u başlatıyoruz. Biz Türkçe dilini seçtiğimiz için "Ubuntu Kur" düğmesi ile devam ediyoruz.

Bizi aşağıdaki kurulum hazırlık ekranı karşılıyor.

Ubuntu 12. 10 kurulumu
Bu ekranda, diskte kurulum için yeterli alan kontrolü ve İnternet bağlantısı kontrolü yapılıyor. Üstteki görüntüde kurulum için yeterli alan varken İnternet bağlantısı bulunamadığı için o madde onaylı gözükmüyor.

Kurulum için İnternet bağlantısı şart değildir fakat güncellemeleri kurulum esnasında yükleyerek en güncel kurulumu yapmak faydalıdır. Bunun için de İnternet bağlantısı gerekir. İnternet bağlantısını sağ üst köşede yer alan ağ ayarlarını yapacağımız menüyü kullanarak sağlayabiliriz.

Ubuntu 12. 10 kurulumu

Yukarıda 'Diski sil ve Ubuntu Yükle' seçimi ile Uyarı başlığında da belirttiği gibi disk içindeki tüm dosyaları silerek yeni bir kurulum yapar. Altındaki 'Yeni Ubuntu kurulumunu güvenlik için şifrele' seçeneği ile kuruluma şifre ekleyerek kendimiz dışındakiler için erişimi ve müdahaleyi kontrol altına alabiliriz.

Ubuntu 12. 10 kurulumu
Ardından "Neredesiniz?" sorusunun cevabını vereceğimiz ekran gelir.
 
Ubuntu 12. 10 kurulumu 
Klavye türünü, aşağıda gösterilen ekrandaki gibi seçiyoruz. Çoğumuz Q klavye kullandığımız için bu aşamayı da doğrudan geçebiliriz.
 
Ubuntu 12. 10 kurulumu
Ardından hesap ayarlarımızı girmemiz, hesabımızı tanıtmamız gereken ekran karşımıza çıkar.
 
Ubuntu 12. 10 kurulumu

'Devam Et' düğmesini kullandığımızda 'Sistem Kuruluyor' mesajı ile gelen "Kur" ekranı, kurulumu tamamlamak üzere işleme başlar.

Ubuntu 12. 10 kurulumu

Kurulum tamamlandığında 'Kurulum Tamamlandı' mesajını alırız. 'Şimdi Yeniden Başlat' diyerek sistemi yeniden başlatır, belirlediğimiz kullanıcı adımız ve şifremiz ile sisteme giriş yapar ve 12.10 Quantal Quetzal'ı kullanmaya başlarız.

Kaynak

Yorumunuzu Ekleyin


Yükleniyor...
Yükleniyor...