Bumblebee

Bumblebee sayesinde çift ekran kartına sahip bir notebook bilgisayarınız varsa Optimus teknolojisini kullanarak daha az güç harcayarak daha uzun bilgisayar kullanmanızı sağlar

Bumblebee

Nvidia Optimus bir bilgisayar grafik donanım güç harcama/performans düzeneleme teknolojisidir.


Optimus Teknolojisi, donanım çoklayıcısı olmaksızın, melez grafik kartlarını kullanıdıran bir grafik uygulamasıdır. GPU, sisteme entegre olan ekran kartlarını yönetir ve doğru yapılandırma ile dizüstü bilgisayarlarda güç tasarrufu sağlar ve pil ömrünü uzatır.

Bumblebee, VirtualGL temeline dayalı bir yazılım uygulaması olup, fiziksel ekrana bağlı kalmadan özel GPU ayarlarını kullanabilmek için geliştirilmiş bir çekirdek sürücüsüdür.

Bumblebee, Optimus teknolojisinin davranış şeklini taklit ederek, gereksinim anında özel GPU ayarlarını devreye sokarak güç tasarrufu sağlar. Güncel sürümleri ile sadece verimli güç kullanım talebine cevap verme desteğini devam ettiren bir gelişim sürecindedir.

Nvida ya özel kart, sahte bir ekran kartı olarak ayrı bir X sunucusu tarafından yönetilmektedir ( ekran yapılandırılmıştır ancak kullanılmaz). Bu X sunucusu , VirtualGL kullanan uzak sunucu olarak adlandırılır. Yani, ihtiyacınız olan, sırayla , çekirdek sürücüsü, X sunucusu ve daemons ( artsüreç ) kurulumudur.

 

Optimus Nvidia kartı uygulamalarında bumblebee kullanımı için komut satırı ile optirun sizin en iyi arkadaşınızdır.

Bumblee nin Optimus sistemde çalışmasını test ediniz:

optirun glxgears

 

Kaynak:

 

 

Yorumunuzu Ekleyin


Yükleniyor...
Yükleniyor...