Kelime İşlemci Yazılımı Nedir?

Kelime İşlemci yazılımları bilgisayar üzerinde dokümanlar oluşturma, depolama, görüntüleme, çıktı olarak verme ve yazdırma yeteneklerine sahip yazılımlardır. Günümüz itibariyle bilgisayarlarda en çok kullanılan yazılım kategorisi Kelime İşlemciler ve en çok tercih edileni ise Microsoft Word yazılımıdır.

Kelime İşlemci Programı

Kelime işlemci programları bilgisayarınızı kullanarak doküman hazırlamanıza yardımcı olan yazılımlardır. Kelime işlemci programını yüklemeden bir bilgisayar üzerinde doküman hazırlayamazsınız. Bu nedenle istediğiniz yazılı dokümanları meydana getirmek için herhangi bir kelime işlemci yazılımını bilgisayarınıza kurmanız gerekir.

Tüm dünyada en yaygın olarak kullanılan yazılım kategorilerinden biri de kelime işlemci yazılımlardır. Bilgisayarların bugün hayatımızın merkezinde yer alıyor olmasının en önemli nedenlerinden biri olan kelime işlemci yazılımlarının dokümanları oluşturma, düzenleme, görüntüleme, bastırma ve depolama yetenekleri vardır.

Kelime işlemci programları ücretli veya ücretsiz olarak internetten kolayca bulunabilen yazılımlardır. Ücretsiz olan ve ücretli olan yazılımların arasında çok fazla fark olduğunu da belirtmek gerekiyor. Her kelime işlemcisinin sunduğu amaç belli olsa da bu amaca sizi ulaştırma yolları farklıdır. Örneğin Microsoft Office’in bir yazılımı olan Microsoft Word; tasarım olarak minimalist, kolayca kullanılabilen, bolca fonksiyona sahip bir kelime işlemci programıdır. Microsoft Word aynı zamanda popüler bir yazılım olduğu için kullanıcılar arasında uyumsuzluk sorunu yaşanmaz. Microsoft Word’ün tek dezavantajı ise lisans ücretine sahip olması yani paralı bir kelime işlemci programı olmasıdır.

Peki, kelime işlemci yazılımları ile neler yapılır ve genellikle bu yazılımlar kimler tarafından kullanıyor?

  1. Döküman oluşturmak: Meydana getirmek istediğiniz tüm dökümanları oluşturabilirsiniz.
  2. Kitap yazmak : Uzun ve detaylı dökümanlar oluşturabilirsiniz.
  3. Günlük oluşturmak: Dijital olarak meydana getirmek istediğiniz günlükleri oluşturabilirsiniz.
  4. Rapor yazmak: İş dünyasında sıklıkla yazılı raporlar meydana getirmek.

Başlıca en çok tercih edilen kelime işlemci programları şunlardır;

Kelime İşlemci Lisans
Microsoft Word Ücretli
LibreOffice Writer Ücretsiz
Adobe Acrobat Ücretli
Abiword Ücretsiz
Apple iWork – Pages  Ücretli
Google Docs  Online ve Ücretsiz

 

Kelime İşlemci Yazılımı Nedir?

Kelime İşlemci Yazılımı Nedir?

Kelime İşlemci Yazılımı Nedir?

Kelime İşlemci Yazılımı Nedir?

 

Kaynaklar

 

Yorumunuzu Ekleyin


Yükleniyor...
Yükleniyor...