LibreOffice Nasıl Kurulur?

tr.libreoffıce.org libre offıce web sitesinde kurulum dosyasının indirildikten sonra birkaç adımda libre offıceyi sisteme kurmak mümkündür.

LibreOffice Nasıl Temin Edilir?

LibreOffice bir özgür yazılım olduğu için İnternet'ten ücretsiz indirilip kurulabilmektedir. Bunun yanı sıra bir kurumun hazırlayıp sattığı ya da dağıttığı kurulum aracını (CD, DVD, USB bellek vb.) temin edip kurmak da mümkündür.

  • LibreOffice Türkiye Web Sitesi

LibreOffice'in İnternet'ten indirilebileceği birçok kaynak bulunabilir. Fakat bu kaynaklardan bazılarının istenmeyen yazılımlar içerebileceği unutulmamalıdır. Güvenliğiniz açısından LibreOffice uygulamasının projenin kendi web sitesindeki indirme sayfalarından indirilmesi önerilir. Projenin kendi web sitesi ve bu sitenin Türkiye sayfalarının adresleri şu şekildedir:

  • LibreOffice Proje Anasayfası: http://www.libreoffice.org/
  • LibreOffice Türkiye Sayfası:
  • http://tr.libreoffice.org/


LibreOffice Nasıl Kurulur?

LibreOffice web sitesinden Windows için kurulum dosyalarını indirdikten sonra birkaç adımda LibreOffice'i Windows sisteme kurmak mümkündür.

LibreOffice İndirme Sayfası

LibreOffice Nasıl Kurulur?

 

LibreOffice web sitesindeki indirme sayfasından işletim sistemine uygun olan kurulum dosyası seçilerek indirilmelidir.

Kurulum dosyası indirildikten sonra bu dosyanın üzerine çift tıklayıp dosyayı çalıştırarak LibreOffice kurulumu başlatılabilir.

İndirilen kurulum dosyası çalıştırıldığında, LibreOffice kurulum işlemi başlatılmış olur. Kurulum ekranlarının ilkinde kurulum işlemiyle ilgili kısa bir bilgilendirme yer alır.

İnternet'ten indirilen dosya, aslında LibreOffice kurulum dosyalarından oluşan sıkıştırılmış bir pakettir. LibreOffice'in sisteme kurulabilmesi için bu dosyaların sistemde bir dizinin içine çıkartılması gerekir.

 

Kaynaklar

 

 

 

Yorumunuzu Ekleyin


Yükleniyor...
Yükleniyor...