En çok Kullanılan Programlama Yazılımları

Günümüzde mobil sektörünün devlerinden birisi olan java, çok yaygın bir kullanım yelpazesine sahip olup yıllarca popülaritesini yüksek seviyelerde tutmuş bir programlama dilidir.Windows, linux ve mac platformlarında rahatça kodlayabileceğiniz java?nın günümüzde bilinen en iyi projelerinden birisi minecraft isimli oyundur.

1. Java

  • Günümüzde mobil sektörünün devlerinden birisi olan Java, çok yaygın bir kullanım yelpazesine sahip olup yıllarca popülaritesini yüksek seviyelerde tutmuş bir programlama dilidir. Windows, Linux ve Mac platformlarında rahatça kodlayabileceğiniz Java’nın günümüzde bilinen en iyi projelerinden birisi Minecraft isimli oyundur.

2. Python 

  • Son yıllarda oldukça popüler bir yere sahip olan Python, kolay öğrenilen bir dil olup uygulama yelpazesinin geniş olmasıyla beraber tercih edilen programlama dillerinde üst sıralara yükselmiştir. Neredeyse bütün Linux geliştiricileri tarafından kullanılmakta olup yeni başlayan katılımcılar için ideal ve hayal gücünü test edebileceği bir yere sahiptir.

3. JavaScript

  • JavaScript web bazlı bir programlama dili olup son yıllarda oldukça yaygın kullanılmaya başlanmıştır. Çeşitli animasyonlar, kullanım kolaylıkları gibi göze hitap eden konularda kullanılan JavaScript kullanımı sonucu oldukça iyi sonuçlar çıkartabilirsiniz.

4. C++

  • C++  programlama dili ile oyun, elektronik devre ve bilgisayar programları kodlanabilmektedir. Oldukça zor olan bu dil ile hayal gücünüzün aldığı hemen her şeyi yapabilirsiniz.

5. C#

  • C# ("C sharp" olarak telaffuz edilmektedir) bu yıl sıklıkla talep edilen bir programlama dili olup Microsoft tarafından tasarlanarak Microsoft.NET platformu üzerinden devam ettirilen obje yönlü bir dildir ve Microsoft’un diğer programlama dillerinden daha hızlı ve daha kolay program geliştirilebilmektedir. Kasım ayında yeni versiyonu olan C# 7.2 piyasaya sürüldüğünde gereksiz kopyalamadan kaçınmak için birkaç yeni karakter eklenmiştir. C#C++ gibi video oyunu geliştirmek için kullanılır ve video oyunu geliştirmek isteyenler bu iki dili rahatlıkla kullanabilir.

6. PHP

  • PHP, mantıksal olarak kolayca uygulanabilen bir programlama dilidir. Forumlarda, bloglarda, e-ticaret sitelerinde ve günümüz internetinin çoğunda kullanılan bu dilin en bilindik kullanım örneği Facebook’tur.

Kaynak

Yorumunuzu Ekleyin


Yükleniyor...
Yükleniyor...