En İyi PHP Alternatifleri

PHP, Rasmus Lerdorf tarafından 1995 yılında geliştirildi ve günümüzde web geliştirme için en çok kullanılan sunucu tarafı komut dosyası dillerinden biridir. Ayrıca, kolay kullanımı, nesne odaklı yapısı, devasa ekosistemi ve inanılmaz derecede büyük PHP programcıları ve hayranları topluluğu nedeniyle genel programlama ile ilgili görevler için yaygın olarak kullanılmaktadır..

Ancak, projeniz için PHP kullanmamak için birçok neden olabilir. PHP’nin kolay kullanımı nedeniyle, internette iyi kod yazamayan birçok vasıfsız PHP programcısı vardır. Yazılı kodun güvenliği ile ilgili bir sorun olabilir ve ayrıca değişken olmayan işlem bellek kullanım sorunlarına neden olabilir. Birçok durumda, sözde kıdemli PHP programcıları diğer daha zor dillerdeki genç programcılardan çok daha zayıftır.

Ayrıca, BT uzmanları, güvenlik ve güvenilirlik hakkında konuşurken PHP’nin daha zayıf bir dil olduğunu düşünüyor. PHP komut dosyalarını kullanan bir şirket, piyasanın diğer katılımcıları tarafından amatör veya güvenli olmayan bir işletme olarak işaretlenebildiğinden, bu ciddi bir sorundur. Bu sorunun diğer tarafında, büyük şirketler nadiren bu dili kullandığından, PHP’de bir programcı için gerçek bir profesyonel olmaya değmez. Başka bir programlama dili öğrenmek ve kullanarak çalışmak daha değerlidir.

Peki piyasadaki en iyi PHP alternatifleri hangileri? Göreve bağlı olarak ideal PHP değiştirmeleri olabilecek birçok şaşırtıcı programlama dili vardır. Bu yazıda 7 dili ele alacağız ve size en iyi PHP alternatiflerinin tam bir incelemesini sunmak için artılarını ve eksilerini gözlemleyeceğiz.

Contents [show]

C #

En İyi PHP AlternatifleriC # Microsoft tarafından geliştirilen çok paradigmalı bir programlama dilidir. Modern programlama disiplinleri tarafından oluşturulan basit ve nesneye yönelik bir dildir. C # sözdizimi C’ye benzer, bu nedenle bir C # programcısı ailenin Java, C ve C gibi diğer dillerini kolayca öğrenebilir++.

Artıları

  • C #, birçok yararlı kitaplık sağlayan Microsoft .NET Framework ile yakından ilişkilidir. Bu küçük kod parçaları endüstride yaygın olarak kullanılmaktadır ve en yaygın görevleri kodlamak için kolayca kullanılabilir.
  • C # mantıklı ve iyi gelişmiştir ve endüstri standardı programlama paradigmalarını takip eder, dilin tüm öğeleri kolayca kullanılabilir.
  • Dil, sınıflar, yöntemler ve diğer öğeler gibi çok çeşitli nesne yönelimli varlıklara sahiptir, bu nedenle OOP paradigmasını öğrenmek idealdir. Genç programcılar bile temel bilgileri öğrendikten sonra C # kodları yazabilir ve dilin tutarlılığı iyi bir programcı olmaya yardımcı olur.
  • .NET kütüphaneleri nedeniyle, Windows tabanlı programlar ve uygulamalar yazmak söz konusu olduğunda C # en iyi çözümdür. Temel bir Win uygulaması oluşturmak için harici kütüphanelere gerek yoktur ve yerleşik kod parçalarını kullanarak yazılımınız güzel ve diğer Windows uygulamalarına benzer olacaktır.
  • C #, Linux ve OS X platformları için masaüstü programları da dahil olmak üzere Windows olmayan programlama için ve iOS, Windows Phone veya Android için akıllı telefon uygulamaları için kullanılabilir.
  • Bellek yönetimi C # tarafından yönetilir, bu nedenle programcıların çoğunun bu önemli görevi yerine getirmesi gerekmez. Bununla birlikte, özel durumlarda manuel bellek yönetimi gerekebilir ve dil düşük seviye programlama ve doğrudan bellek yönetimini de destekler.

Eksileri

  • Dil çok karmaşık, mevcut tüm varlıkları anlamak ve öğrenmek için biraz zaman gerekebilir.
  • C # için en yaygın IDE Microsoft Visual Studio’dur. Oldukça gelişmiş olduğundan, C # programcılarının çoğu yalnızca Visual Studio’da kod yazmayı öğrenir ve bağımsız olarak nasıl kod yazacağını bilmez. Çok gelişmiş IDE’lerin kullanılması zayıf bir programcı olmasına yol açabilir.
  • Birçok ücretsiz C # geliştirme aracı var, ancak geliştiricilerin çoğu iş için ücretli Microsoft ürünü kullanıyor. Daha büyük şirket seviyesinden bahsettiğimizde bu daha da kötüdür, daha gelişmiş programlama araçları daha fazla paraya mal olur. Destek ve topluluk, gelişmiş ücretli araçlar için güçlü, ancak ücretsiz ürünler için inanılmaz derecede zayıf.

Yakut

En İyi PHP AlternatifleriYakut 1995 yılında Yukihiro Matsumoto tarafından geliştirilmiştir. Nesneye yönelik dil otomatik olarak bellek kullanımını yönetir ve dinamik tip sistemine sahiptir.

Artıları

  • Ruby, diğer nesneye yönelik dillerin sözdiziminden daha kolay anlaşılabilecek açık bir sözdizimine sahiptir. Bu nedenle genç programcılar için OOP paradigmasını öğrenmek idealdir.
  • Dilin arkasında iyi bir topluluk var ve neredeyse her amaç için kütüphaneler var. Birçok programcı düzenli olarak kütüphaneler oluşturur ve sadece Ruby ailesinin bir parçası olmak için tamamen ücretsiz tutar..
  • Ruby, web siteleri için en çok kullanılan programlama dillerinden biridir. Ruby için öğrenme materyalleri, kaynak kodları ve topluluk forumları bulmak kolaydır, ayrıca iş fırsatları diğer dillerden daha geniştir.

Eksileri

  • Ancak Ruby web uygulamaları için idealdir, diğer kullanımlar için oldukça yavaştır. Veri parçalarını veritabanından okumaktan daha fazlasını istiyorsanız, dilin performansı hızla azalır.
  • Ruby’nin kendi sözdizimi ve kodlama dili vardır, bu nedenle diğer programlama dillerinin programcıları da Ruby kodlamasını öğrenmelidir. Bu, birbirleriyle benzer sözdizimini paylaşan diğer dillerle karşılaştırmak büyük bir dezavantaj olabilir..
  • Büyük rakipleri kontrol ettiğimizde, dilin yeni sürümleri ve güncellemeleri nispeten yavaş geliyor. Mevcut kararlı Ruby sürümü 2.5.0 ve 25 Aralık 2017’de piyasaya sürüldü, bu arada PHP 1 Mart 2018’de piyasaya sürülen 7.2.3 sürümünde.
  • Ruby’nin en önemli sunucu tarafı çerçevesi olan Ruby on Rails, programcılar tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır, ancak MIT lisansı altında geliştirilmiştir. Kullanıcıları, tüm Ruby on Rails sürümlerinin Ruby sürümleriyle uyumlu olmadığı sıklıkla karıştırır. Sorun, Ruby’nin neredeyse tüm sürüm güncellemelerinden sonra ortaya çıkar.

Piton

En İyi PHP Alternatifleripiton 1991 yılında Guido van Rossum tarafından tasarlandı ve Python Yazılım Vakfı tarafından sürdürüldü. Dilin ana amacı, performans ve hız pahasına olsa bile iyi okunabilir ve kullanımı kolay bir programlama dili yapmaktı..

Artıları

  • Python, genç programcılar arasında çok popüler ve internette cevaplanan birçok soru var. Bu, birisinin daha önce aynı sorunu yaşadığı için hemen hemen tüm sorularınız için cevap bulabileceğiniz anlamına gelir.
  • Dil, kolay programlamaya yardımcı olmak için geliştirildi, böylece yeni başlayanlar Python’u kolayca öğrenebilir. Sözdizimi sorunsuz okunabilir ve mümkünse dil semboller yerine İngilizce kelimeler kullanır (örneğin, “&&”Veya” || “yerine” VEYA “)).
  • Birçok Python PRO, dile ve işlevlerine kristal netliğinde belgeler yazmak için binlerce saat harcadı. Dokümanlar, yalnızca teknik terimlerle dolu daha gelişmiş dillerdeki belgeler yerine, bir hikaye okuyormuşsunuz gibi iyi yazılmış. Bunun da ötesinde, en çok kullanılan Python işlevleri zaten yardım bilgileri içerir, bu nedenle onlar için Google’a ihtiyacınız yoktur.
  • Daha önce de anlayabileceğiniz gibi, Python kullanıcıları ilgili konuları tartıştıkları ve çevrimiçi arkadaşlar edinmeye saatler harcadıkları muhteşem gruplar oluşturuyorlar. Ücretsiz olarak değerli yardım alabileceğiniz bu tür gruplara hızlı bir şekilde üye olabilirsiniz. Örneğin, en büyük Python alt dizisi olan r / Python’un 227.000’den fazla katılımcısı var.
  • Python’un popülaritesinin diğer eli, birçok büyük şirketin onu kullanmasıdır. Bir Python programcısı olursanız, Dropbox, Evernote, General Electric, Google, Citi, Lego ve Toyota gibi şirketlerde kolayca bunlardan sadece birkaçını adlandırabilirsiniz.

Eksileri

  • Dilin en büyük dezavantajlarından biri, mobil uygulama geliştirme için ideal olmamasıdır. Tabii ki, mobil geliştirme için birçok Python çerçevesi var, ancak bir PRO’ya sorarsanız, size bu görev için asla Python’u önermez.
  • Diğer dillerle karşılaştırıldığında, Python uygulamaları önemli ölçüde yavaşlayabilir. Hız önemli bir sorun olduğunda, Java gibi diğer diller daha iyi bir seçim olabilir.
  • Dil dinamik veri türlerini kullanır, bu nedenle Python ile ilk kez programlamayla tanışan yeni başlayanlar, veri türleri hakkında temel bilgilere sahip olmayacaktır. Statik yazım kullanan programlama dilleriyle çalıştıklarında kafa karıştırıcı olabilir.
  • Python’un yapısı katı değildir ve sözleşmelere dayanmaktadır. Bu, yapabildiğiniz zaman kuralları ihlal edebileceğiniz ve kendi yapınızı kurabileceğiniz anlamına gelir. Bu tür davranışlar, katı yapılar kullanan dillerin kodunun aksine diğer programcıların kodlarını okumayı gerçekten zorlaştırır.

Git

En İyi PHP AlternatifleriGit Google çalışanları (Robert Griesemer, Rob Pike, Ken Thompson) tarafından 2009 yılında oluşturulmuştur ve açık kaynak dili herkes için ücretsizdir. Statik yazma ve çöp toplama kullanır.

Artıları

  • Go küçük ve basit bir dil olarak geliştirildiğinden kaynak kodlarını çok hızlı bir şekilde derler. Diğer büyük dillerle karşılaştırıldığında Go’nun derleyicisi çok daha hızlı.
  • C benzeri ve Python dillerinin avantajlarını birleştirir. Belirtildiği gibi, Go C dilleri kadar hızlı ve Python kadar basit.
  • Google, Go’nun daha da geliştirilmesini destekler, bu nedenle dilin arkasındaki ekip endüstrinin en iyi programcıları ve mühendisleri tarafından oluşturulur.
  • Go’nun yeni sürümleri dili daha zor hale getirmedi. Mucitlerin temel amacı programlama dilini o kadar basit hale getirmekti ki, belgelendirmesi herhangi bir programcının kafasında tutulabiliyordu. Aslında, bu temel ilke hala geçerlidir, bir Go programcısının web belgelerini nadiren kontrol etmesi gerekir. Başka bir avantaj, resmi Go belgelerinin iyi yapılandırılmış olması ve içinde kolayca bir şey bulabilmenizdir..
  • Go, kod parçalarını birden fazla dosyada destekler. Her yerde aynı paket adını kullanmanız yeterlidir ve derleyici bağımsız dosyaların aynı derleme işlemine ait olduğunu bilir. Çok uzun bir kod yazdığınızda bu çok yardımcı olabilir.
  • Otomatik çöp toplama, iyi bir bellek yönetimine sahip olmak için mükemmel bir varlıktır. Bellekte kullanılmayan değişkenler hakkında endişelenmenize gerek yok, Go otomatik olarak bunlarla ilgilenir.

Eksileri

  • Go için diğer büyük dillerden daha az paket vardır. Bu dezavantajın ana nedeni, Go çekirdeğinin üçüncü taraf paketlerine nadiren ihtiyaç duyulacak kadar karmaşık olmasıdır. Ek kütüphanelere ihtiyaç duyulduğunda, bulmak daha zor olabilir.
  • Go, yerleşik hata türüyle özel hata işleme özelliğine sahiptir ve hata değerlerini kullanarak kodunuzda neyin yanlış gittiğini öğrenebilirsiniz. İstisnalar atan Java gibi diğer dillerden farklı olarak ve bunları yakalayabilirsiniz, Go’da meydana gelen hataları açıkça kontrol etmelisiniz. Bunu yaparak, kodun boyutu beklediğinizden daha büyük olabilir.
  • Programcıların daha zor kod parçaları kullanamaması durumunda dilin kolaylığı bir dezavantajdır. Bazı durumlarda, daha önce yazdığınızla aynı şeyi yazmanız gerekir.
  • Go, yeni başlayanlar için zor olabilir, çünkü belirli ortam değişkeni ayarlarını ve dizin yapısını kullanır. Bir Go newbie iseniz, önce bu temel şeyleri öğrenmeniz gerekir.

JavaScript

En İyi PHP AlternatifleriJavaScript Brendan Eich tarafından 1995 yılında tasarlandı, o zamandan beri web siteleri oluşturmanın üç temel teknolojisinden biri haline geldi (HTML ve CSS ile birlikte). Dilin ana hedefi etkileşimli web siteleri yapmaktır ve tüm büyük web tarayıcıları JavaScript kodlarını desteklemektedir.

Artıları

  • JavaScript desteği, tüm modern web tarayıcılarının bir parçası olmalıdır, bu nedenle JS kod parçalarını çalıştırmak için herhangi bir ek araç yüklemenize gerek yoktur. Tarayıcıların birçoğunda gelişmiş JavaScript düzenleyici vardır ve İnternet’te test etmek için kendi kodunuzu girip çalıştırabileceğiniz birçok ücretsiz hizmet vardır..
  • JavaScript kodları ziyaretçilerin tarayıcısında çalışır, bu nedenle genellikle istemci tarafı dili olarak adlandırılır. Ancak, Node.js kullanarak gerçek bir sunucu tarafı programlama dili kullanmaya gerek kalmadan sunucu tabanlı uygulama yazmak için JavaScript kullanabilirsiniz..
  • Kodu HTML olarak yazarak, stili CSS ile ekleyerek ve JavaScript ile etkileşimli hale getirerek güzel ve etkileşimli web tabanlı uygulamaları hızlı bir şekilde oluşturabilirsiniz. Bu çözüm, bir uygulamayı şekillendirmek için yerleşik araçlarda diğer dillerin kullanılmasından çok daha hızlı ve kolaydır.
  • JavaScript en büyük topluluklardan birine sahiptir ve bu dilde henüz yazılmamış neredeyse hiçbir görev yoktur. İnternette ücretsiz olarak milyonlarca JS kodu var ve bunları sadece birkaç tıklama ve özelleştirme adımıyla web sitenizde kullanabilirsiniz..
  • Dil C ile benzer sözdizimine sahiptir, bu nedenle JavaScript’te çalışabilen bir programcı hızlı bir şekilde C, C ++, C # veya Java programlamasına geçebilir.
  • JavaScript öğrenmesi kolay bir programlama dilidir, birçok programlama kursu bunu temel programlama disiplinlerine örnekler göstermek için kullanır. Bu gerçeği çevrimiçi JS sanal alanlarının varlığıyla birleştirin ve dil bir programcı kariyerine başlamak için idealdir.

Eksileri

  • JavaScript’in gerçekten mantıklı olmayan birkaç tür zorlaması vardır. Örneğin, “9” – 1, 8’e, “9” + 1, “91” e eşittir. İlk durumda sonuç bir sayı iken ikinci sonuç bir dizedir.
  • Dil aynı zamanda dinamik dil yazımını da kullanır, böylece yeni başlayanlar yazmanın neden önemli bir programlama özelliği olduğunu anlayabilirler..
  • Python gibi diğer dillerle karşılaştırıldığında JavaScript’in standart kitaplığı zayıftır. Ancak, internette kolayca ekstra kütüphaneler bulabilirsiniz.
  • JavaScript’in evrimi hiç durmadı ve gelişme o kadar hızlı ki, internette tamamen eski olan birçok bilgi kaynağı var. Bu, öğrenme için en güvenilir kaynakları bulurken zor zamanlar geçirebilecek yeni başlayanlar için kafa karıştırıcı olabilir.

F #

En İyi PHP AlternatifleriF # .NET programlama dilidir, bu nedenle 2005 yılında bir Microsoft çalışanı, Don Syme tarafından geliştirilmiştir..

Artıları

  • Ortak Dil Çalışma Zamanı’nı kullanarak F #, .NET Framework’ün varlıklarına kolayca erişebilir ve .NET ile ilgili diğer dillerin kod parçalarını kullanabilir.
  • C # ‘a benzer şekilde, F # da Microsoft tarafından Visual Studio aracılığıyla yerel olarak desteklenmektedir. Şirketin ücretli hizmeti, her iki dilde kodlama, hata ayıklama ve diğer alt görevleri destekleyen inanılmaz geniş bir hizmet listesine sahiptir..
  • F # özlü bir programlama dilidir, kod parantezine odaklanabilmeniz için süslü parantez veya noktalı virgül kullanmaz. Şirket içi rakip C # ile karşılaştırıldığında, F # aynı sorunu çözmek için genellikle daha az koda ihtiyaç duyar.
  • Dilin güçlü tür sistemi, boş referans istisnaları ve daha fazlası dahil olmak üzere birçok yaygın hatadan kaçınmaya yardımcı olur. Varsayılan olarak değiştirilemez değerleri ayarlayarak, önemli ölçüde daha az hataya sahip olursunuz.
  • F # ve C # birbirleriyle yakından ilişkili olduğu için, C # kodları doğrudan F # değerine çevrilebilir. Bu, özellikle C # kullanan birçok büyük şirketin olduğu kurumsal alanlarda büyük bir avantajdır. Şirketler C # kodlarını çevirerek önceki çalışmalarını yeniden kullanabilir ve F # altında çalıştırabilir, özel durumlarda daha verimli ne olabilir?.

Eksileri

  • F #’ın en büyük dezavantajlarından biri Android ve iOS için iyi destek eksikliğidir. Microsoft’un rakibin hizmetlerini desteklemeyi ilk önceliği yapmadığı çok açık..
  • Büyük programlama dillerine kıyasla önemli ölçüde daha az F # geliştiricisi vardır. Örneğin, dünyada F # programcılarından neredeyse yüz kat daha fazla C # vardır.
  • F #, GUI tasarımcı araçları için gerçek bir desteğe sahip değildir.
  • Zorunlu ve nesneye yönelik yöntemlerin yanı sıra, dil de işlevsel yöntemleri kullanır. Bu, JAVA gibi daha önce net OOP dillerini kullanan programcılar için kafa karıştırıcı olabilir.
  • Microsoft mühendisleri, C # için gelişmiş araçları yapmak için F # programcılarına aynı araçları vermekten daha fazla çaba harcadı. MS ile ilgili iki dili karşılaştırarak, C # ile programlama F # ile çalışmaktan daha uygundur. Ayrıca, ikincisinin yeniden düzenleme araçları yoktur..

Java

En İyi PHP AlternatifleriJava 1995 yılında Sun Microsystems çalışanı James Gosling tarafından tasarlandı ve o zamandan beri en popüler programlama dillerinden biri haline geldi. Nesneye yönelik paradigma kullanır ve genellikle yeni başlayanlar için OOP ilkelerini öğretmek için kullanılır.

Artıları

  • Java statik yazmayı kullanır, böylece IDE’leri kodu yazarken hataları gösterebilir. Bu, programları çalıştırmak ve sonraki hataları kontrol etmekten çok daha uygundur. Java IDE’lerinin kodun otomatik olarak tamamlanması, ilgili varlıkların veya belgelerin gösterilmesi gibi gelişmiş işlevleri, küçük programcıların programlama dilini daha hızlı öğrenmelerine yardımcı olabilir.
  • Java, standartlaştırılmış kod parçaları yazmaya ve diğer programcıların çalışmalarına devam etmesine yardımcı olan programlama standartlarını yaygın olarak kullanmıştır. Programlamadaki benzer çözümler, aynı projede daha büyük bir grupta çalışmak söz konusu olduğunda son derece yararlıdır.
  • Dilin açık bir yapısı vardır ve nesneye yönelik bakış açısını anlamak çok kolaydır. Yeni başlayanlar bile, nasıl çalıştıklarını görerek kapsülleme, miras ve nesnelerin ne olduğunu anlayabilirler..
  • Java en çok kullanılan programlama dillerinden biridir, C veya JavaScript kadar önemlidir. Bu dili öğrenerek her zaman projelerinde kullanan işleri ve şirketleri bulacaksınız ve çalışmaya devam etmek için insanları kolayca bulacaksınız..
  • Java, C benzeri dillere benzer bir sözdizimine sahiptir, bu nedenle bir Java programcısı kolayca C, C ++, C # veya JavaScript programlamaya geçebilir.
  • Dil 13 yıldan daha eski olduğundan ve endüstri standardı bir dil olarak kabul edilebildiğinden, inanılmaz derecede büyük dış kütüphaneler ve diğer faydalı kaynaklar vardır. Aynı nedenden dolayı, üyeleri genellikle bu dilin büyük hayranları olan Java’nın arkasında güçlü bir topluluk var.
  • Java Sanal Makinesi (JVM) birçok platforma kurulabilir, dolayısıyla Java kodları platformdan bağımsızdır. JVM’nizin olduğu her yerde, aynı Java kod parçalarını çalıştırabilirsiniz. Bu bağımsızlık Java’nın endüstri lideri rolünü büyük ölçüde destekledi.

Eksileri

  • Java ilkelleri, her şeyin nesne olması gerektiğini belirleyen önemli OOP kurallarına aykırıdır. Tamsayılar veya karakterler gibi bu tür ilkel öğeler Java’daki nesneler değildir. Bunun nesnelerin sahip olduğundan farklı bir kullanıma ihtiyacı vardır.
  • Dil, C # gibi rakip diller kadar gelişmiş değildir ve kurumsal düzeyde programlama için bazı önemli araçları kaçırır. Java sürekli olarak yeni sürümlerle yeni programlama varlıkları elde eder, gelişimi oldukça yavaştır.
  • Çöp toplama otomasyonu programcılar için büyük bir yardımdır, aynı zamanda yeni başlayanların büyük bir dezavantajıdır. Java, bellek yönetimini ele aldığından ve kullanılmayan değişkenlerle ilgilendiğinden, küçük programcılar bu temel programlama görevlerini öğrenemeyebilir.
  • Gelişmiş IDE’ler de bir sorun olabilir, çünkü ilk kez kullanıcıların araç kullanımını öğrenmek için biraz zamana ihtiyaçları vardır ve geniş olasılıklar tamamen bunları karıştırabilir.

Paketleme

PHP’ye iyi bir alternatif olan birçok programlama dili olsa da, web sitelerinin çoğu bu programlama diline dayandığından PHP’yi kullanmaktan kaçınmamalısınız.

Kaynak

Yorumunuzu Ekleyin


Yükleniyor...
Yükleniyor...