Yazdır Menüsü

Yazdır menüsü resimli anlatım.

 

Baskı Önizleme Gerçekleştirmek

 

Yazıcıdan çıktı almadan önce, çıktısını aldığımız belgenin son bir kontrolünü yapmak için baskı önizleme yapmak bir alışkanlık haline gelecektir. Bu özellik sayesinde belgeyi bir bütün olarak inceleme ve hataları düzeltme imkânı olmaktadır.
Baskı önizleme modunu açmak için:

 

Başlıksız İçerik______________________

 

Klavye kısayollarından da Ctrl+F2 bileşenini kullanırız.

 

Başlıksız İçerik______________________

Baskı önizlemeyi kapatmak için Başlıksız İçerik______________________   butonuna basarız.

 

Baskı önizleme moduna geçtiğimiz zaman ekleme noktası bir büyütece dönüşür. Belge üzerinde herhangi bir yere tıkladığımız zaman bir büyüteç gibi belgenin görünümünü büyütür. İkinci tıklamamızda ise belgeyi eski haline getirir. Bu sayede belgeyi büyütüp herhangi bir yeri üzerinde odaklanabilir veya küçültüp sayfanın şeklini inceleyebilirsiniz.

Baskı Önizleme şeridinde bulunan düğmeler yardımı ile belge üzerinde çeşitli işlemler yapabiliriz.

 


Başlıksız İçerik______________________

Yazıcı düğmesi Dosya menüsüne girip Yazdır iletişim kutusunu açar.

Yakınlaştır düğmesi Yakınlaştır iletişim penceresinin açılmasını sağlar.

 

 

Başlıksız İçerik______________________

Bu iletişim penceresinden ile belgeyi istediğimiz kadar (%10–500 arası) büyültüp küçültebiliriz.

Cetveli Gösteri seçili halde ise cetvelin görüntülenmesi sağlanır.

Baskı Önizlemeyi kapat düğmesi ile Baskı Önizleme modundan çıkarak önizlemeyi etkinleştirmeden önceki haline döner.

Baskı önizleme modunda bulunan Büyüteç işaret kutucuğunu seçimden kaldırarak belge üzerinde düzeltme ve düzenleme yapabiliriz. Bu işlem sonunda büyüteç ekleme noktasına dönüşür ve belge üzerinde istediğimiz yerde düzeltme, kesme, kopyalama ve yapıştırma işlemini yapabiliriz.

 

Yazdırma Ayarlarını Yapmak Ve Çıktı Almak

 


Geçerli Word belgesine son halini verdikten sonra sıra bu belgenin çıktısına almaya gelir. Belgenin tamamının çıktısını almak istiyorsak ve bilgisayarımızda ayarlanmış bir yazıcı varsa bu işlem çok kolay.

     Klavye kısayolundan Ctrl+P tuşlarına basarak
     Microsoft Office Düğmesi

 

Başlıksız İçerik______________________

 


Yazdırma işlemini yaptırmak istediğimizde Microsoft Office Düğmesi ve çıkan pencerede Yazdır komutuna tıklarız ve Belgeyi önizle ve yazdır menüsü açılır. Bu menüde

     Yazdır iletişim kutusunu açılmasını sağlayan Yazdır komutu.
     Belgenizi hızlı olarak yazıcıya gönderen Hızlı Yazdır komutu.

 

 

Başlıksız İçerik______________________

Açılan iletişim kutusundan yazdırma ile ilgili tercihlerimizi yaptıktan sonra Tamam düğmesine basarak yazıcıdan çıktı alırız. Yazdırma iletişim kutusunda bundan sonraki sayfada bahsettiğimiz ayarları yapabiliriz.

a. Yazıcı Seçmek

Bir bilgisayarda birden fazla yazıcı tanımlanmış olabilir. Bu yazıcılardan hangisini sık kullanıyorsak ve onu öncelikli yapmak istiyorsak Başlat menüsünden Ayarlar ve Yazıcılar yolunu takip ederek varsayılan yapmak istediğimiz yazıcının üzerinde sağ tıklayıp varsayılan yapı seçmeliyiz. Bundan sonra çıktı almak istediğimizde yazıcı sekmesinden başka bir yazıcı seçmediğimiz taktirde çıktılar varsayılan yazıcıdan çıkacaktır. Değiştirmek istediğimizde ise sekmesinden çıktıyı almak istediğimiz yazıcıyı seçeriz. Örneğin renkli bir çıktı almak istiyorsak, burada renkli bir yazıcıyı seçmeliyiz. Bilgisayarınızda sadece bir yazıcı tanımlı ise bu işlemleri yapmaya gerek yoktur.

b. Birden Fazla Kopya Yazdırmak

Kopya sayısı: Yazdırılacak metini 1 kopyadan fazla bastırmak istediğimizde Kopya sayısı kutucuğuna yazılır. Örneğin 3 yazıldığında aynı sayfadan 3 kopya yazıcıdan çıkar. Harmanla: 3 sayfalık bir metinde 2 kopya alındığında 1,2,3. Sayfalardan 1 kopya çıkar. Daha sonra 1,2,3. Sayfalar çıkar. Eğer bu seçenek işaretlenmezse sayfalar 1,1,2,2,3,3 sırasıyla çıkar. Yazdırma sırasını ters çevir: basılacak sayfaları tersten basar. 4 sayfalık bir metin çıkarılmak istenildiğinde önce 4. Sayfa, sonra 3, 2, 1. Sayfalar çıkar.

c. Sayfa Aralığı

Bu sekmeden belgenin hangi kısmının çıktısı alınacağı belirlenir.

     İstenilen yazıcıdan, yazının tamamını yazdırmak için Tümü seçeneği işaretlenir.
     Ekleme noktasının üzerinde bulunduğu sayfayı yazdırmak için Geçerli sayfa işaretlenir.
     Bir metinin tümü değil de istenen sayfaları yazdırmak için istenilen sayfanın numarası ya da numaraları yazdırılır. 1. ve 3. sayfaları yazdırmak için Sayfa kutucuğuna 1,3 yazılır. Arka arkaya gelen 2,3,4 ve 5. sayfalarını yazdırmak için 2–5 yazılır. 5. Sayfa ve sonraki sayfaları yazdırmak için 5- yazılır. 1 ve 3,4,5,6,7,8. sayfaları yazdırmak için 1,3–8 biçimi kullanılır.
     Sadece seçili kısmın çıktısını almak için de Seçim işaretlenir.

 

d. Yakınlaştır

Yakınlaştır sekmesinden her kâğıtta kaç sayfa çıktısı olacağı ayarlanır. Bunun yanında sayfa boyutu da ayarlanabilmektedir. Çıktı almak istediğimiz sayfanın boyutu A3, A4 veya özel boyutta bir zarf olabilir.

e. Özellikler


Yazdır iletişim kutusunda bulunan Özellikler düğmesine tıkladığımızda “X” adlı yazıcı üzerinden (PCL) Belgesi Özellikleri iletişim kutusu açılır. Buradan çıktının sayfadaki yönünü ve sırasını ayarlarız ve tamam düğmesine tıklayarak yazıcı iletişim kutusuna tekrar döneriz.

Yorumunuzu Ekleyin


Yükleniyor...
Yükleniyor...