Netbeans 9.0 yada Apache NetBeans (Incubating)

Oracle'ın Javayı satın alması sonrası Netbeans projesi 8.2 versiyonuyla birlikte son buldu. Artık Netbeans projesi Apache vakfı üzerinden devam edecek.

Netbeans 9.0 yada Apache NetBeans (Incubating)

Apache NetBeans (Incubating) yada Netbeans 9.0 u kurmak için henüz bir installer yayınlanmadı. Şu anda tıkla ve çalıştır ile kullanılabilir durumda.

Artık yeni sitesi şu şekilde.

Netbeans 9.0

Downloads kısmında gerekli dosyaları bulacaksınız.

Netbeans 9.0

Binaries kısmındaki zip dosyayı indirin ve içerisindeki bin klasörü içerisindeki dosyayı çalıştırın hepsi bu kadar.

Şu adreste bir youtube videosu ile kurulum şeklide anlatılmış.

Çalıştırdıktan sonra bir süprizle karşılaşıcaksınız oda sadece java proje desteğinin yer alması. Aslında bu sadece projenin  Apache vakfına devredilmesinden dolayı oluşan bir problem fakat çözümü var.

Netbeans 9.0 yada Apache NetBeans (Incubating)

Çok Kullanılan NetBeans Eklentilerine Ne Oldu?

Apache NetBeans'i (Incubating) 9.0'ı başlatıyorsunuz ve ... Yeni Proje sihirbazına gittiğinizde veya projelerinizi açmaya çalıştığınızda, JavaScript, PHP, Groovy, kurumsal Java için destek olmadığını görüyorsunuz. (Java EE veya şu anda, Jakarta EE olarak bilinir) ve C / C ++ projeleri.

Netbeans 9.0 yada Apache NetBeans (Incubating)

Bunun nedeni nedir ve ne yapılabilir?

Apache NetBeans (Incubating) 9.0 özellikle sadece Java SE üzerinde odaklanıldı. Çünkü NetBeans son derece büyük olduğu için (Apache'deki en büyük proje, her şey bağışlandıktan sonra, 20 yıldan beri var olduğu ve çok geniş bir teknoloji yelpazesi için destek sağladığı için). Apache'ye bağışlanabilmeleri için çok fazla dosyanın hepsinin denetlenmesi gerektiğinden, NetBeans'i parçalara ayırma kararı verildi, yani her şey aynı anda değil, çünkü bu çok uzun sürecekti.

NetBeans'in modüler olması nedeniyle, artan bir destek yapmak geliştiriciler için zor değildi. İlk destek, özellikle temel çekirdeğe, yani NetBeans Platformuna (örneğin, modül sistemi, pencere sistemi, menubar, vb.) Odaklandı ve ilk desteğin sonucunun sadece NetBeans için değil genel kullanıcılar için kullanılabilir olmasını sağladı. Platform geliştiricileri, çeşitli Java SE özellikleri de dahil etti, örneğin Java proje şablonları, Java editörü ve Jigsaw, JLink ve JShell desteği gibi yeni Java özellikleri.

Yukarıdaki Apache NetBeans (Incubating) 9.0 böylece oluştu. Bu arada, ikinci destek tamamlandı, yani Oracle, JavaScript, PHP, Groovy ve kurumsal Java için destek sağlayan özellikler için tüm modülleri denetledi ve desteklenmeye başlandı. (örneğin, Java EE veya şu anda bilindiği gibi Jakarta EE ). Bu özellikler Apache NetBeans Git repo'daki ayrı bir daldadır. Apache NetBeans (Incubating) 9.0'ın piyasaya sürülmesinden sonra entegre olacaklar, yani Apache'ye lisanslanacaklar. Bundan sonra, denetlenen bir sonraki modül seti C / C ++ ile ilgilidir.

Netbeans 9.0 yada Apache NetBeans (Incubating)

Yani, bu Apache NetBeans (Incubating) 9.0'a entegre olmayan tüm özelliklerin kullanılamayacağı anlamına mı geliyor? Hayır, öyle değil. Araçlar | Apache NetBeans (Incubating) 9.0'daki eklentiler ve Ayarlar sekmesinde, NetBeans IDE 8.2 güncelleme merkezinine şu adresi kaydedin:

http://updates.netbeans.org/netbeans/updates/8.2/uc/final/distribution/catalog.xml.gz

Netbeans 9.0 yada Apache NetBeans (Incubating)

Ardından, Kullanılabilir Eklentiler sekmesine gidin ve NetBeans IDE 8.2.'nin tüm eklentilerini göreceksiniz ve C / C ++, JavaScript gibi daha üst düzey özellikler için modül kümeleri verecek "Kit" kelimesini aratın. , Groovy, PHP ve kurumsal Java (yani, Java EE veya şu anda, Jakarta EE olarak bilinir).

Bu özelliklerin hiçbirinin Apache NetBeans (Incubating edici) 9.0 ile test edilmediğine dikkat edin, ancak çoğu durumda çalışmalıdır. Değilse, panik yapmayın. Netbeans.apache.org adresinde açıklandığı gibi Apache NetBeans e-posta listelerine üye olun ve karşılaştığınız bazı sorunları vurgulayacağınız yeni bir konu başlatabilirsiniz. Apache NetBeans Issuezilla'da yeni bir sorun başlığı açabilirsiniz.

Bütün bunlar nerede belgelenir, hangi düzende neyin destekleneceğini kim bilir, vb. gibi bir bilgiye ihtiyaç duyarsanız aşağıdaki linke göz atablirsiniz

https://cwiki.apache.org/confluence/display/NETBEANS/Apache+Transition

Netbeans 9.0 yada Apache NetBeans (Incubating)

Kaynak

 

 

 

Yorumunuzu Ekleyin


Yükleniyor...
Yükleniyor...