Automate Menüsünden Contact Sheet

Bağlantı sayfası oluşturma

Bağlantı sayfası oluşturma

Bağlantı sayfaları tek bir sayfada bir dizi küçük resim göstererek, görüntü gruplarını kolayca önizlemenizi ve kataloglamanızı sağlar. Bağlantı Sayfası II komutunu kullanarak otomatik olarak bir sayfada küçük resim oluşturabilir ve yerleştirebilirsiniz.

Burdan ulaşabiliriz. File / Automate / Contact Sheet II.

 

Automate menüsünden Contact Sheet

Şu Anda Açık Belgeler :Photoshop'ta o anda açık olan tüm görüntüleri kullanır.

Klasör: Kullanmak istediğiniz görüntüleri içeren klasörü belirlemek için Gözat'ı (Windows) ya da Seç'i (Mac OS) tıklatmanızı sağlar. Tüm alt klasörlerdeki görüntüleri dahil etmek için Tüm Alt Klasörleri Kat'ı seçin.

Bridge'den Seçilen Görüntüler: Bridge'de görüntülenen görüntüleri kullanır. Bağlantı Sayfası II komutunu seçmeden önce belirli görüntüler seçmezseniz Bridge'deki tüm görüntüler kullanılır. Alt klasörlerdeki görüntüler dahil edilmez.

Automate menüsünden Contact Sheet


Flatten All Layers: Belge alanında bağlantı sayfasının boyutlarını, çözünürlüğünü ve renk modunu belirleyin. Tüm görüntülerin ve metnin tek bir katmanda bulunduğu bir bağlantı sayfası oluşturmak için Tüm Katmanları Düzleştir'i seçin. Her görüntünün ayrı bir katmanda ve her resim yazısının ayrı bir metin katmanında bulunduğu bir bağlantı sayfası oluşturmak için Tüm Katmanları Düzleştir'in işaretini kaldırın.

Use Auto-Spacing:  Photoshop'un küçük resimleri bağlantı sayfasında otomatik olarak aralıklandırmasına izin vermek için Otomatik Aralık Kullan'ı seçin. Otomatik Aralık Kullan'ın işaretini kaldırırsanız küçük resimlerin çevresindeki  dikey ve yatay aralığı belirleyebilirsiniz. Siz aralığı belirlediğinizde iletişim kutusundaki bağlantı sayfası önizlemesi otomatik olarak güncelleştirilir.

Rotate For Best Fit: Görüntüleri yönlendirmelerini dikkate almadan döndürerek bağlantı sayfasına en uygun şekilde sığmalarını sağlamak için En İyi Sığacak Biçimde Döndür'ü seçin.

Menüsünden Contact Sheet II uygulaması...

Automate menüsünden Contact Sheet

Yorumunuzu Ekleyin


Yükleniyor...
Yükleniyor...