Webmin'e 3. Parti Modül Eklemek

Webmin bir modüler mimariye sahiptir ve modüller kurarak genişletmek mümkündür.

Ek Webmin modüllerinin kurulması

Kararlı Webmin modüllerinin çoğu Webmin ile birlikte gelir, bu nedenle çoğu durumda onları gerçekten yüklemeniz gerekmez. Yüklü ancak aktif olmayan modüller , menünün Kullanılmayan Modüller bölümünde yer alır. Bağlı oldukları yazılımı yüklediğinizde genellikle otomatik olarak etkinleştirilirler. Örneğin, bu bölümde listelenen MySQL Veritabanı Sunucusu modülünü görebilirsiniz . MySQL veya diğer desteklenen yazılımları sisteminize yüklediğinizde, Webmin bunu algılar ve uygun modülü menüdeki bölümüne taşır.

Ek yazılımı yükledikten sonra, bu güncellemenin gerçekleşmesi için menünün altındaki Modülleri Yenile bağlantısını tıklamanız ve tarayıcıyı yeniden yüklemeniz gerekebilir .

Hazırlık

Webmin ile birlikte gelmeyen iyi bir üçüncü taraf modül bulursanız, bu tarifi izleyerek kurabilirsiniz. Sadece bir uyarı: bir Webmin modülü, sisteminize ayrıcalıklı erişime sahip olacaktır; Tamamen güvenmediğiniz kaynaklardan asla modül yüklememelisiniz.

Nasıl Yapılır?

Ek Webmin modüllerini yüklemek için, aşağıdaki adımları gerçekleştirin:

  1. Bir Webmin modülünün konumunun URL'sini kopyalayın. .wbm Veya .wbm.gz uzantısına sahip bir dosyada olacaktır .

  2. Gidin yükleyin giderek sekmeyi Webmin | Webmin Yapılandırması | Webmin Modülleri . Aşağıdaki ekranı göreceksiniz:

    Webmin'e 3. Parti Modül EklemekWebmin'e 3. Parti Modül EklemekWebmin'e 3. Parti Modül Eklemek
  3. Ftp'den veya http URL'den yükleme seçeneğini seçin ve modülün URL'sini sağlanan metin alanına yapıştırın.

  4. Bir modülü kurmadan önce, onu hangi kullanıcıların kullanmasına izin verileceğini seçebilirsiniz. Tüm Webmin kullanıcılarına erişim izni ver'i seçin .

  5. Webmin'e 3. Parti Modül EklemekModülü Kur'a tıklayın . Bir sonraki ekran, kurulum ilerlemesini, modülün diskte nereye kurulduğuna, menünün hangi bölümünde kullanılabileceğine dair bilgiler ve modül ekranına bir bağlantı gösterecektir.

  6. Yeni modülün menüde göründüğünü görmek için Webmin'i yeniden yükleyin.

Nasıl Çalışır?

Webmin, modül arşiv dosyasını indirin ve açın ve bir /usr/share/webmin/dizindeki diskteki yeni modül klasörü . Webmin'i yeniden yüklediğinizde, modüller dizinini tarayacak, yeni modülü keşfedecek ve onu menüsüne ekleyecektir.

Her Webmin modülü, tüm kullanıcılar veya seçilen bir grup tarafından kullanılabilir hale getirilebilir. Bu seçim modülün kurulumu sırasında yapılabilir veya daha sonra Webmin | Webmin kullanıcı ayarları . Kullanıcılar ve erişim kontrolü hakkında daha fazla bilgi, Bölüm 2 , Kullanıcı Yönetimi'nde bulunabilir .

Fazlası var...

Webmin ayrıca iki depodan modül dosyalarını da indirebilir: içinde barındırılan standart modül deposu webmin.comve İnternet üzerinde herhangi bir yerde barındırılabilen üçüncü taraf modüllerin deposu.

Depodan bir modül kurma

Amacıyla kurmak modülden depolardan biri, aşağıdaki adımları uygulayın:

  1. Webmin'e gidin | Webmin Yapılandırması | Webmin Modülleri | Kurun .

  2. Www.webmin.com adresinden Standart modül veya Üçüncü parti modül satırının sonundaki üç nokta ( ... ) düğmesine tıklayın .

  3. Daha önce açıklandığı gibi kurmak ve kurmak istediğiniz modülü seçin.

Webmin, dosyayı havuzun URL'sinden otomatik olarak indirecektir.

Bir modülü kaldırma

Kaldırmak istersenizbir modül, Webmin'e gidin | Webmin Yapılandırması | Webmin Modülleri | Silin , kaldırmak istediğiniz modülü veya modülleri seçin ve Seçili Modülleri Sil'e tıklayın . Bir sonraki ekranda, işleminizi onaylamanız istenecek ve modüller silinecektir.

Ayrıca bakınız

 

Kaynak

Yorumunuzu Ekleyin


Yükleniyor...
Yükleniyor...