Ethernet Çerçeve Yapısı

Ethernet Çerçeve Yapısı

Bir ağda kullanılan her teknoloji bozulur, bilgisayarlar arasında iletilen veriler Çerçeve adı verilen daha küçük veri parçalarından oluşur.

Ağdaki ağ arabirim kartı (NIC'ler)  OSI Modeli (Veri Bağlantı Katmanı) üzerinde Katman 2'de yer alırlar. Bu katman üzerinde OSI'nin daha yüksek seviyelerinden gelen veriler İletime izin vermek için çerçeveleri kapsüllerler

Çerçeveler kullanıldığında yeniden iletim süreci kayıp veriler için çok daha verimlidir. Veriler kaybolabilir, bozulabilir, kesintiye uğrayabilir. Verilere yolculuğu sırasında çok sayıda şey olabilir, mesela ulaşmasını engelleyecek bir geçici bir ağ engeli gibi. İletim sırasında bir hata oluştuğunda bu veriyi gönderen sistem başarısız olan çerçeveleri alıcı sisteme doğru şekilde yeniden iletmek zorundadır.

Bir Word belgesi, fotoğraf veya web sayfası tek bir büyük çerçeve olarak ilettilseydi gönderen sistemin bir hataya neden olması durumunda çerçevenin tamamını yeniden iletmek zorunda kalacaktık (veya belgenin tamamı veya fotoğrafın tamamı, web sayfasının tamamı vb.). Yani büyük parçayı daha küçük parçalara bölerek parçalar veya çerçeveler halinde göndeririz, çünkü hasarlı çerçeveler, eğer bir şey olursa yalnızca bozuk çerçeveler yeniden iletilir.

Her ağ teknolojisi çerçeve gönderme sistemini kullanır ve Ethernet en çok kullanılan türdür.

Bir Ethernet çerçevesi temel olarak 5 parçadan oluşur

  1. Başlık Bilgisi (Başlangıç bilgisi)
  2. AlıcıMAC Adresi
  3. Gönderenin MAC Adresi
  4. Sistem içinde kapsüllenen veri türü
  5. bu çerçeve içindeki veri
  6. Çerçeve kontrol bilgisi

O halde kısaca bunların üzerinden geçelim.

Bir Ethernet çerçevesi her zaman bir giriş bölümüyle başlar. Bu 1'ler ve 0'lardan oluşan 64 bitlik bir seridir. her zaman 11 ile biter. Bir çerçevenin başında gönderildiğinde bir ağ üzerinden, alıcı cihazın NIC'si önsözü okur ve bir çerçevenin olduğunu fark eder hemen ardından geliyor. .......11 ile biten bu önsöz aynı zamanda şunu da anlatır: NIC tam olarak çerçevenin nerde  başladığını belirtir.

İçindeki verileri içeren çerçeve çerçevenin minimum 46 bayt olması gerekir Çerçeve başlığı ve fragmanın 18 baytı. Giriş bölümü bir parçası olarak kabul edilmez gerçek çerçeve. Sadece biraz kafa dağıtmak için. Çerçevenin 2. ve 3. alanları aslında Hedefin ve gönderen NIC'lerin haritasını çıkarın ilgili MAC adresleriyle birlikte. Önce Hedef MAC Adresine sahipsiniz, o zaman sırasıyla Kaynak MAC Adresine sahipsiniz bu sırayla. Switching ve Layer 2 cihazlarına girdiğinizde, anahtarların ve Katman 2 cihazlarının bulunduğu yer burasıdır gönderen cihazın MAC adresini öğrenin bu çerçeveden, Kaynak MAC Adresinden. Ve böylece neyin bağlı olduğunu öğreniyorlar bu arayüz ve diğer konularda çok daha fazlası videolar. Ama sana bir nevi fikir vermek istedim Üzerine. Bir sonraki alan Ethernet'in Tip Alanıdır çerçeve. Şimdi bu alan alıcı bilgisayara çerçevenin neleri içerdiğine dair çok temel bir fikir (IP Versiyon 4 veya IP Versiyon 6 olsun, vesaire.). Şimdi bu bazılarının ders çalışırken kafasını karıştırıyor ağ oluşturmayı öğrenmek veya öğrenmek için alanı (bu Tür Alanı) size bir şey söylemez çerçeve, adı geçen şeyi taşıyorsa Word belgesi gibi daha yüksek katman düzeyindeki veriler veya bir e-posta veya web sayfası vb. Aslında bunu söylemiyor. Veri bölümüne girdikten sonra çerçevesinde şu tespit yapılabilir: ne tür belge veya ne tür veri (daha yüksek seviyeli veriler) ile uğraşıyorsunuz. Daha ziyade bu Tip Alanı yalnızca temel bir türdür çerçevenin ne içerdiğine dair bir bilgi alıcı bilgisayarın NIC'si. Sonra aslında Veri Alanına girersiniz çerçevenin. Bu aslında aşağıdakileri içeren alandır: yük. Ağ üzerinden gönderilen bilgiler. Bu bir IP Paketi, bir ARP (veya Adres) olabilir. Çözünürlük Protokolü, vb.). Artık bu alanın ne tür veri olduğuna bakılmaksızın içeriyorsa, yük en az 46 olmalıdır bayt. Bir şekilde 46 bayttan küçükse, Gönderen cihazdaki NIC otomatik olarak sonuna fazladan 0'lar (doldurma denir) ekleyin bu yükün en az 46 bayt olduğundan emin olun. Son olarak, çerçevenin tamamında Çerçeve var Sıra Alanını (veya FCS'yi) kontrol edin. Bu alan ağdaki düğümlerin Başlangıçta iyi olan verilerin ne zaman bir şeye sahip olduğunu bilmek yol boyunca başına geldi. Bozuldu, kesintiye uğradı, bozuldu ne olursa olsun parçalanmış. Ethernet, Döngüsel Artıklık adı verilen bir algoritma kullanır Verilerin veri olup olmadığını belirlemek için (CRC)'yi kontrol edin. Çerçeve iyi ya da hayır. Bu önemlidir çünkü ağdaki cihazlar Verilerin ne zaman zarar gördüğünü bilmemiz gerekiyor veya taşıma sırasında bozulmuş. Hataları tespit etmek için Ethernet kullanan bilgisayarlar ağ bu FCS Alan kodunu bir çerçeveye ekleyin aşağıdakileri yaparak: Gönder

 

 

Şurada daha fazla video bulabilirsiniz.

Yorumunuzu Ekleyin


Yükleniyor...
    Yükleniyor...