modify_web Kullanımı

Bir sanal sunucunun web yapılandırmasını topluca değiştirin

Bu komut dosyası, bir veya daha fazla sanal sunucu için PHP ve web yönlendirme ayarlarını güncelleyebilir. Diğer komut dosyaları gibi, değiştirilecek sunucular --domainveya --all-domainsparametrelerini kullanarak seçim yapar .

Virtualmin'in CGI betiklerini çalıştırmak için kullandığı yöntemi değiştirmek için, --modeparametreyi ve ardından mod_php,
cgiveya fcgid. CGI komut dosyalarını çalıştırmak için Suexec kullanımını etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için --suexecveya --no-suexecparametresini verin.

--proxyParametre web proxy uymalı başka bir URL'ye, tüm istekleri için kullanılabilir --proxy. Bunu devre dışı bırakmak için --no-proxyparametre verilmelidir.

--framefwdParametre benzer gizli bir çerçeve kullanılarak yerine proxy, başka bir URL'ye sanal sunucuya isteklerini iletmek için kullanılabilir. --no-framefwdSeçeneği kullanarak kapatmak için . İletilen çerçeve sayfası için bir başlık belirtmek için kullanın --frametitle.

Sisteminizde birden fazla PHP sürümü kuruluysa, bir etki alanı için kullanılacak sürüm, --php-versionparametre ve ardından bir sayı (4 veya 5) ile ayarlanabilir .

Virtualmin, PHP'yi fastCGI aracılığıyla çalıştırıyorsa, --php-childrenparametre ile PHP alt işlemlerinin sayısını ayarlayabilir veya alt işlemlerin otomatik başlatılmasını ile kapatabilirsiniz --no-php-children. Benzer şekilde, bir PHP script maksimum çalışma zamanı ile ayarlanabilir --php-timeout,
ya sınırsız olarak ayarlanmış --no-php-timeout.

Ruby kuruluysa, o dildeki komut dosyalarının yürütme modu , veya --ruby-modeardından bayrakla ayarlanabilir . Her zaman bir Mongrel proxy'si aracılığıyla çalıştıkları için, bunun Rails çerçevesini kullanan betikler üzerinde hiçbir etkisi yoktur.--mod_ruby--cgi--fcgid

--styleParametre ve stil adı ( list-styleskomutun sağlayabileceği) kullanılarak belirtilen, Virtualmin'in içerik stillerinden birini kullanarak bir web sitesinin sayfalarını da değiştirebilirsiniz . Eğer öyleyse --contentparametre de verilmeli ve ardından stil oluşturulmuş web sayfalarında kullanılacak metin verilmelidir.

Seçilen etki alanları için (varsayılan olarak Usermin ve Webmin'e yönlendiren) web postası ve yönetici DNS girişlerini etkinleştirmek için --webmailbayrak kullanılabilir. Bu, hem DNS hem de Apache yapılandırma değişikliklerini gerekli kılacaktır. Bunları kapatmak için --no-webmailbayrağı kullanın .

Apache'nin herhangi bir alt alan için istekleri kabul edecek şekilde yapılandırılmasını sağlamak için --matchallkomut satırı işaretini kullanın. Bu, *gerekirse bir DNS girişi de ekleyecektir . Bu özelliği kapatmak için --no-matchallbayrağı kullanın .

Bir sanal sunucuyu, IP adresi için Apache tarafından sunulan varsayılan yapmak için --default-websitebayrağı kullanın . Bu, birisi sisteminize bir etki alanı adı yerine yalnızca bir IP adresi olan bir URL aracılığıyla erişirse hangi etki alanının içeriğinin görüneceğini kontrol etmenizi sağlar.

Seçilen sanal sunucuların dinlediği HTTP bağlantı noktasını değiştirmek için --portbayrağı ve ardından bir bağlantı noktası numarasını kullanın. SSL web siteleri için --ssl-portbayrağı da kullanabilirsiniz .

Komut Satırı Yardımı

Bir veya daha fazla alan için web sunucusu ayarlarını değiştirir.

virtualmin modifiye-web - alan adı | --all-domains
                     [--mode mod_php | cgi | fcgid]
                     [--php-çocuk sayısı | --no-php-children]
                     [--php-sürüm numarası]
                     [--php-timeout saniye | --no-php-zaman aşımı]
                     [--ruby-mode yok | mod_ruby | cgi | fcgid]
                     [--suexec | --no-suexec]
                     [--proxy http: // ... | --vekalet yok]
                     [--framefwd http: // ... | - çerçevesiz]
                     [--frametitle "başlık"]
                     [--stil ismi]
                     [--içerik metni | dosya adı]
                     [--webmail | - no-webmail]
                     [--matchall | - no-matchall]
                     [--varsayılan-web sitesi]
                     [--access-log-yolu]
                     [--error-log-path]
                     [--document-dir alt dizini]
                     [--port numarası] [--ssl-port numarası]

Kaynak

Yorumunuzu Ekleyin


Yükleniyor...
Yükleniyor...